Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3742 > Eveniment Nr. 3742 de luni, 8 noiembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Jungla de pe drumurile Buzăului


Cum e piratat Trans Bus S.A.

Maxi-taxi fură călătorii autobuzelor sub privirile suspect de îngăduitoare ale autorităților

articol de: (D.G.)
 Cum e piratat Trans Bus S.A.
 
Transportul în comun din municipiul Buzău este o junglă ce, aparent, nu poate fi guvernată. Zeci de maxi-taxi circulă haotic pe străzile orașului, fiind un pericol pentru călători și pentru ceilalți participanți la trafic. Șoferii par decerebrați, privesc în gol și conduc adevărate sicrie pe roți, iar interiorul celor mai multe maxi-taxi-uri sînt insalubre. Răstimp în care, societatea publică de transport, Trans Bus S.A. e concurată neloial. Sub privirile îngăduitoare ale autorităților îndreptățite să ia măsuri. De ce? Pentru că la mijloc sînt mari interese financiare și electorale. Modul în care se desfășoară transportul în comun în municipiul, dar și județul Buzău este, cu siguranță, unul dintre cele mai înapoiate din întreaga țară. Prin orașul reședință de județ circulă haotic sute, căutînd fiecare să ia fața autobuzelor Trans Bus. Nu există nici un program și nici o regulă după care aceste maxi-taxi circulă prin oraș.

Opresc în mijlocul drumului

Altminteri, șoferii, în marea lor majoritate aleși după criteriul salariului cel mai mic, demonstrează o pregătire profesională precară, care încalcă, sistematic, inconștient sau nu, regulile de circulație, în primul rînd, și cele ale bunului simț, în al doilea rînd. Practic, cei mai mulți astfel de șoferi, opresc în mijlocul șoselei, oriunde și oricît. În aceste condiții, întrebarea care se impune este: nimeni nu vede toate acestea? Răspuns: ba da! Dar, interesele electorale și financiare sînt foarte mari.

Fără program

Legea spune că, orice mijloc de transport în comun licitează un traseu și este obligat să respecte un program afișat. În mod cert, programe afișate nu există, iar maxi-taxi fură temeinic călătorii Trans Bus S. A. Folosirea maxi-taxi-urilor de către cetățeni, în dauna autobuzelor nu se face pentru că operatorii privați au servicii mai bune. Dimpotrivă, numai că la cap de linie, maxi-taxi-urile au grijă să se dispună întotdeauna în fața autobuzelor cărora, astfel, le este furată clientela. O anomalie pe care nimeni pare să n-aibă de gînd să o rezolve.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU