Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3725 > Eveniment Nr. 3725 de marti, 19 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

"Minuni" pe Drumul Vinului. Să te strici de rîs sau de plîns?


Podețele lui Mocanu dau direct în gard

Pentru ele, Victor Mocanu, președintele Consiliului Județean, a cerut o suplimentare de 800 mii de euro

articol de: (Doru Gheorghiade)
 Podețele lui Mocanu dau direct în gard
 
Consilierii județeni au respins de două ori cererile lui Mocanu, considerînd suspectă înmulțirea căilor de acces

În fapt, la mijloc este o afacere, căci podețele laterale sînt făcute de o firmă abonată la fondurile C.J. de cînd președinte este Mocanu
Victor Mocanu, președintele Consiliului Județean a mai imaginat o afacere pentru el și grupul său de interese. Pe marginea Drumului Vinului care, mai nou, se cheamă Drumul Cramelor, au apărut sute de podețe care nu duc nicăieri sau, pur și simplu, se opresc în gardurile unor gospodării. Șmecheria e destul de simplă și, dacă n-ar fi tristă, ar fi comică pentru că la mij­loc sînt bani publici. Mai precis, cu acordul suspect al proiectantului, firma care a construit podețele a dorit să-și suplimenteze după licitație încasările, astfel că sute de podețe au fost deja construite chipurile pentru că între momentul proiectării și cel al demarării lucrărilor au mai apărut noi gospodării care necesită căi de acces. Pentru toate acestea și alte cîteva modificări, Victor Mocanu a cerut o suplimentare de 800 de mii de euro, însă consilierii județeni au respins, pe bună dreptate, de două ori, inițiativa aberantă a președintelui C.J.

Rîsul, transformat în plîns

Orice om de bună credință, care trece pe Drumul Cramelor, observă fără să aibă un extraordinar simț al umorului, că pe marginea șoselei au apărut sute de podețe care fie nu duc nicăieri, fie se opresc într-un gard ori într-un zid. Desigur, cînd toată această treabă costă o mulțime de bani, rîsul care te anima se transformă într-un rictus, pentru cele 361 de noi căi de acces sau podețe plus alte modificări apărute brusc, după proiectare. Pînă în momentul de față, reporterii Șansa Buzoiană au marcat construirea a cel puțin 100 de podețe sau căi de acces construite complet aiurea, chipurile, pentru că între momentul proiectării (anul 2006) și începerea construirii șoselei, au apărut noi gospodării.

O nouă șmecherie

În spatele grijii pentru confortul populației rurale, Victor Mocanu și grupul său de interese  a țesut un nou tun pe bani publici. Practic, mărirea numărului de podețe nu face altceva decît să dea posibilitatea constructorului să mărească devizul, căci trebuie spus că lucrările de lîngă șoseaua care este plătită din bani europeni, sînt suportate de beneficiar, în cazul de față, Consiliul Județean. Noroc însă că, de această dată, Mocanu n-a reușit să-i mai tragă în piept pe consilierii județeni, așa cum a făcut-o de atîtea ori cînd s-a derobat de responsabilitate, acoperindu-și toate afacerile cu votul aleșilor cărora astfel le transfera tot răul, iar el păstra doare foloasele. Așa încît se poate concluziona că afacerea podețelor este încă o bătaie de joc la adresa buzoienilor și a banilor lor. 

 

COMENTARII

Sârbescu:
drumul cramelor
În localitatea Zorești, pe acest caraghios și hidos drum, la traversarea ce s-a efectuat pe sub șosea în dreptul Scolii din localitate, s-a montat un tub metalic, mult mai jos decât nivelul șantului (realizat în vară) și total aiurea. Se schimba amplasarea traversarii cu 10 m spre directia Vernești investiția se diminua cu 80%. Oare cât de înguști profesional trebuie să fie cei ce au proiectat dar mai ales cei ce au avizat așa-ceva. A intrat în folclor deja numele de Drumul Cavourilor (din cauza timpanelor podețelor)
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU