Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3715 > Eveniment Nr. 3715 de joi, 7 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Încep anchetele sociale


Dosarele pentru ajutoarele la încălzire, luate la bani mărunți

Peste trei mii de familii care vor solicita ajutor pentru încălzirea locuințelor vor trece prin filtrele angajaților de la Primărie

articol de: (C.R.)
Acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuințelor este condiționată, anul acesta, de reguli stricte. Pe lîngă condițiile impuse de Guvern referitoare la bunurile deținute de cei care solicită ajutoarele, municipalitatea va trebui să realizeze anchete sociale pentru a stabili dacă buzoienii care solicită banii de la stat sînt îndreptățiți sau nu să primească ajutor.   

Nemulțumiri la Primărie

Pentru a se asigura că ajutoarele sînt acordate doar celor care nu au resursele necesare pentru plata căldurii, autoritățile locale vor fi nevoite să realizeze în această iarnă anchete la solicitanți. Astfel, dacă în anii precedenți ajutoarele erau acordate doar pe baza unei declarații pe propria răspundere, iarna aceasta angajații primăriei vor trebui să verifice peste trei la sută din numărul celor care solicită subvențiile pentru a vedea dacă aceștia se încadrează în normele impuse de Guvern. Acest lucru a atras nemulțumirea șefilor din Palatul Comunal. În plus, autoritățile locale vor trebui să verifice și eventualele reclamații depuse de buzoieni.

Anchete și pentru reclamații

Conform noilor reguli stabilite recent de Guvern, nu vor mai primi ajutoare pentru încălzirea locuințelor locatarii care dețin autoturisme cu capacitatea cilindrică mai mare de 1600 cmc, terenuri de peste o mie de metri pătrați, șalupe sau alte ambarcațiuni sau cei care sînt proprietarii mai multor locuințe. Astfel, Executivul urmărește să reducă cheltuielile cu aceste subvenții. "Sîntem obligați să facem anchete la peste trei la sută dintre potențialii beneficiari ai ajutoarelor pentru încălzire. Totodată, avem obligația de a da curs sesizărilor venite de la terți, iar în cazul în care vom constata existența unor infracțiuni, vom anunța Procuratura", a explicat primarul Constantin Boșcodeală. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU