Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3713 > Eveniment Nr. 3713 de marti, 5 octombrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Pînă la începutul anului viitor,


Garda de Mediu verifică investițiile firmelor de la țară

Comisarii vor controla dacă se respectă normele de mediu

articol de: (C.R.)
Peste 50 de firme buzoiene care au accesat fonduri structurale ca să se dezvolte vor intra, în perioada următoare, în focul controalelor. Este vorba despre societăți comerciale care funcționează în mediul rural și care au obținut finanțări în vederea dezvoltării economice.  

Amenzi de sute de milioane

Firmele care funcționează la țară și care anul acesta au primit fonduri structurale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală vor fi în vizorul comisarilor de mediu, timp de o lună și jumătate. Cele mai multe dintre ele au accesat finanțări pentru retehnologizare, iar Garda de Mediu este interesată să vadă dacă investițiile s-au făcut cu respectarea normelor de protejare a mediului. De altfel, condițiile de mediu au fost trecute și în autorizațiile pe care societățile respective le-au luat atunci cînd au demarat investițiile.

O firmă pe zi

Pentru cei care nu au ținut cont de mediul înconjurător riscurile sînt mari amenzi de pînă la 250 de milioane de lei vechi. În județul Buzău, anul acesta au fost derulate peste 50 de proiecte cu fonduri structurale acordate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Cele mai multe au vizat achiziția de utilaje agricole sau utilaje de vinificație. Garda de Mediu și-a propus să verifice, în medie, o firmă pe zi, dintre cele care au derulat astfel de programe de investiții. Controalele ar urma să se încheie în ianuarie 2011. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU