Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3702 > Eveniment Nr. 3702 de miercuri, 22 septembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Reclamațiile-s de bază


Turnătorii, cei mai buni colaboratori ai Gărzii

Datorită lor s-au recuperat 2 miliarde de lei pentru bugetul statului

articol de: (I.G.)
 Turnătorii, cei mai buni colaboratori ai Gărzii
 
Comisarii Gărzii Financiare au primit, anul acesta, un consistent sprijin de la cetățenii cu spirit civic. Potrivit surselor din interiorul instituției menționate, în urma controalelor efectuate în ultima perioadă, s-au strîns la bugetul de stat peste 2 miliarde de lei vechi, sub formă de amenzi și alte 500 de milioane sub forma bunurilor confiscate, care vor fi vîndute. De altfel, numărul reclamațiilor adresate Gărzii Financiare a crescut anul acesta cu 50 la sută.  

Controale în cascadă

În ultimul timp, cetățenii nemulțumiți de comercianții care umblă cu ocaua mică au aflat drumul spre Garda Financiară. Așadar de la începutul anului comisarii au primit numeroase sesizări pe care le-au verificat prin controale în teren. "Oamenii au reclamat tot felul de nereguli, dar majoritatea sesizărilor i-au vizat pe comercianții de la țară, acolo unde comisarii ajung mai rar", precizează Cristi Voicu, comisar-șef la Garda Financiară Buzău.

Cazuri care aduc necazuri

În urma verificărilor, în peste trei sferturi din cazuri, situațiile reclamate s-au confirmat. Astfel s-au împărțit în stînga și în dreapta amenzi în valoare totală de două miliarde de lei vechi și mărfuri confiscate de o jumătate de miliard de lei vechi. În plus, comsiarii Gărzii Financiare au închis 38 de puncte comerciale găsite în neregulă. Au fost însă și nereguli mai mari care au ajuns pe masa de lucru a polițiștilor și procurorilor. În urma verificărilor, s-au întocmit 10 dosare penale. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU