Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3698 > Eveniment Nr. 3698 de vineri, 17 septembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Acțiune comună interjudețeană


Mascații au dat năvală în țigănie

5 inși sînt cercetați pentru contrabandă cu țigări

articol de: (C.R.)
 Mascații au dat năvală în țigănie
 
O rețea de contrabandiști de țigări, cu ramificații la Buzău și în alte trei orașe ale țării a fost anihilată de polițiști, printr-o amplă acțiune derulată ieri. Descinderile au început ieri dimineață, în zori, iar la Buzău au fost vizate cinci zone din oraș. Cea mai mare mobilizare de forțe a fost în cartierul Simileasca. Concomitent au avut loc descinderi și în celelalte orașe unde existau membri ai rețelei. În total, 44 de locații au fost percheziționate.

2.500 de pachete de țigări confiscate

Acțiunea de ieri este strîns legată de un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Buzău care aveau în monitorizare un grup specializat în contrabandă cu țigări. Traficul se făcea pe ruta Chișinău-Focșani-Buzău-Mizil-București. Zece persoane care fac parte din gruparea urmărită de anchetatori au fost conduse la sediile de poliție și la Parchet. Cinci dintre acestea sînt din Buzău și erau monitorizate de mai multă vreme de structurile specializate de investigații. În timpul per­che­zițiilor au fost descoperite peste 2500 de pachete de țigări provenind din Republica Moldova și care urmau să fie plasate pe piața neagră. Anchetatorii au mai ridicat din locuințele vizate bani și înscrisuri care le vor fi de folos în anchetă.

Percheziții în patru localități

Comisarul Florina Crucianu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Județean de Poliție, spune că, în urma efectuării a 44 de percheziții la locuințele mai multor suspecți de contrabandă cu țigări și ilegalități la regimul materiilor explozive, polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 50 de mii de țigarete, obiecte confecționate pe bază de amestecuri pirotehnice, sute de litri de băuturi alcoolice și sume mari de bani. Peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, Inspectoratelor de Poliție Județene Prahova și Vrancea, cu sprijinul ofițerilor Direcției Generale de Informații și Protecție Internă și Serviciului Român de Informații, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Buzău, au organizat percheziții în București, Buzău, Mizil și Focșani.

 

COMENTARII

Simona:
hmm...
"5 inşi sînt cercetaţi pentru contrabandă cu ţigări" ... "sînt"???
Ovidiu:
Sa dispara cioroii din Romania!
BRAVOOO!

Mi-ar placea sa mai vad asa ceva mai des! Noi ne rupem oasele pentru 5-600 de lei si cioarele asta ne sfideaza pe fata cu hotia si smecheriile!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU