Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3695 > Eveniment Nr. 3695 de marti, 14 septembrie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Spre deosebire de alți ani, cînd se înghesuiau la microfon, ieri,


Politicienii au fugit de deschiderea anului școlar

Probabil s-au temut să nu se aleagă cu huiduieli și sudalme

articol de: (C.R.)
Spre deosebire de anii anteriori, cînd personalitățile politice erau prezente la deschiderea anului școlar, ieri, nici un lider de partid ori membru cunoscut nu a participat la festivități. Cel mai probabil, reprezentanții clasei politice de la Buzău s-au temut să-și facă apariția în școlile din municipiu, așa cum au procedat anii trecuți.  Cu sau fără ei, pentru aproape 65 de mii de elevi și preșcolari a sunat ieri clopoțelul, în județul Buzău. Aproape nouă mii dintre ei au fost bobocii de clasa întîi ori a noua, pentru care ziua de ieri a venit cu un plus de emoție și noutate. Pentru prima oară, autoritățile au încercat ca la deschiderea anului școlar orarul, numi­rile profesorilor și manualele să fie probleme rezolvate, așa încît elevii să intre direct la cursuri.

Interzis politicienilor

La fel ca și anul trecut, reprezentanții federației "Spiru Haret" le-au cerut sindicaliștilor din învățămînt să le întoarcă spatele politicienilor și să nu să le asculte eventualele discursuri. Prin urmare, festivitățile de deschidere a noului an școlar s-au derulat în absența liderilor de partid. În schimb, debutul noului an de învățămînt este marcat de multe neajunsuri, precum școlile neautorizate, locurile insuficiente în grădinițe și profesori nemulțumiți, pe picior de proteste. Infrastructura școlară, deși reabilitată în multe dintre localitățile județului, mai are totuși o serie de neajunsuri. Cele mai mari probleme se leagă de lucrările la școli neterminate, pentru că nu s-au mai alocat fonduri. Prin urmare, și anul acesta, mii de copii au început cursurile la căminul cultural, la primărie ori la dispensar.

Săli de clasă mutate în dispensare și CAP-uri

La Stîlpu, de pildă, cei trei sute de elevi din lcoalitate vor învăța în trei spații diferite: unii în localul vechi al școlii, alții la căminul cultural și alții la primărie. Asta pentru că lucrările de reabi­litare de la școală s-au tergiversat foarte mult. La fel ca la Stîlpu se întîmplă și în alte localități ale județului. La Merei, școala începe tot la căminul cultural, la Valea Salciei, copiii merg la cursuri într-un fost dispensar, iar la Cernătești, în spațiul unui fost CAP.  Prin urmare, opt la sută din totalul elevilor buzoieni merg anul acesta la școală în localuri neautorizate sanitar. Partea bună este că, spre deosebire de alți ani, manualele s-au distribuit deja, profesorii au stabilit orarul, iar cursurile încep din primele zile.  Excepții ar mai putea apărea acolo unde unele cadre didactice renunță la catedre. Conducerea Inspectoratului Școlar se așteaptă și la astfel de situații, mai ales că după repartizările pe posturi, unele dintre decizii nici nu au mai fost ridicate de dascăli. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU