Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3683 > Eveniment Nr. 3683 de marti, 31 august 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Nu se mai mișcă nimic


Mor agențiile imobiliare

Criza economică tot mai adîncă a făcut ca piața imobiliară din Buzău, să fie aproape blocată

articol de: (I.G.)
Blocajul de pe piața imobiliară este atît rezultatul crizei economice cît și a unui mod defectuos de a gîndi a celor aflați în domeniu. Așadar, în timp ce vînzătorii țin la preț, cumpărătorii așteaptă să vadă evoluția pieței și astfel agențiile imobiliare trag, pe rînd, obloanele. Cele care au rezistat mai vînd doar proprietăți de valoare relativ mică, ori și-au găsit activități conexe din care să se susțină pînă cînd piața se va dezgheța.   

Statistică sumbră

Potrivit specialiștilor din domeniu, în ultimul an, piața imobiliară locală s-a prăbușit. Lipsa de lichidități a schimbat atît comportamentul potențialilor cumpărători, cît și pe cel al proprietarilor. Cei dintîi, evaluează atent ofertele, se consultă cu cei din jur și așteaptă momentul oportun. De asemenea, proprietarii sînt de două feluri: cei care se grăbesc să vîndă și atunci lasă la preț și cei care își mai permit să aștepte. În ultimul an, prețurile imobilelor din orașul reședință de județ au scăzut cu 5 pînă la maxim 10 la sută. Unii administratori de firme care se ocupă cu imobiliarele spun că în continuare cel mai bine se vînd proprietățile cu valoare mică. Garsonierele și apartamentele cu două camere sînt căutate în continuare, la fel și proprietățile de la țară.

Se așteaptă vremuri mai bune

Cei care se ocupă cu tranzacțiile imobiliare mai susțin că nici creditele prin programul "Prima Casă" nu au dezghețat prea mult piața. Mulți dintre tinerii care ar putea primi astfel de împrumuturi se gîndesc să mai aștepte o scădere a prețurilor. Cum majoritatea potențialilor clienți sînt însă în expectativă, unele agenții nu au mai rezistat pe piață. Fie au tras obloanele, fie activitățile lor au intrat în conservare, fie administratorii și-au găsit alte afaceri pe care să le dezvolte. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU