Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3657 > Eveniment Nr. 3657 de sambata, 31 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Scandalul împăduririlor de la Gherăseni ia proporții. Mocanu zice că n-a mîncat usturoi, dar de mirosit... miroase rău.


Cît tupeu poate să aibă!

Victor Mocanu încearcă să contrazică orice evidență prin declarații aiuritoare

articol de: (D.G.)
 Cît tupeu poate să aibă!
 
Astfel, a mai făcut praf un proiect
Președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu, sfidează rațiunea. Cu un tupeu incredibil, el încearcă să contrazică orice evidență și jignește jurnaliștii care îndrăznesc să-i dezvăluie matrapazlîcurile. Solicitat să comenteze scandalul lansat joi de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, vizavi de împădurirea cu puieți de gorun a 80 de hectare de teren la Gherăseni, Mocanu a ales să spună despre cel care a relatat subiectul că are probleme de sănătate. Apoi, Mocanu a mințit fără să clipească, declarînd că ministrul Borbely nu a criticat modul în care s-a derulat licitația și prețul reieșit, deși se afla la jumătate de metru de autorul declarației. Astfel, Mocanu compromite o nouă inițiativă care ar fi trebuit să fie benefică pentru cetățeni. Așa cum, de altfel, a făcut cu toate proiectele, de 6 ani de cînd e șef la C.J., perioadă în care n-a realizat absolut nimic pentru comunitate, ci a făcut doar afaceri personale.  

Declarații incredibile

În pofida evidențelor, Mocanu n-are nici o jenă în a declara: "Băiatul care a scris în presa de astăzi, chestiunea asta, are probleme de sănătate, eu îi doresc să se vindece. Ori dumneavoastră, cînd i-ați luat interviu, nu ați fost atent, ori nu s-a redat corect. Consiliul Județean a fost un interpus la fondul de mediu. El numai a intervenit în ceea ce privește achiziția și contractarea, restul este problema fondului de mediu. De acum încolo, domnul ministru făcea referire că C.J. va trebui să facă licitații și să se ocupe de așa ceva, de acum încolo, și-au dat seama că, în perioada respectivă, a fost o greșeală a fondului de mediu, nu trebuie să ne-o însușim noi, problema pe care trebuie să și-o rezolve comunitatea de la Gherăseni cu fondul de mediu. El a făcut proiectul, el a deținut finanțarea. Ați auzit vreodată că noi ne-am lăudat cu acest proiect? Sau că am spus că am obținut fonduri pentru acest proiect? Nu, nu a fost treaba noastră". Complet fals!

Ministrul a fost cît se poate de clar

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, s-a exprimat ferm și fără echivoc vizavi de situația de la Gherăseni. "Aici, dacă e vorba despre împăduriri, va trebui să rezolvăm cu acest program destul de mare, de aproape 3 milioane de lei, la împăduririle de la Gherăseni. Anul trecut, într-o mare repezeală, s-au făcut licitațiile pe proiecte, care nu au mai ținut cont de prețul maxim pentru care pot să împădurească. Maxim 35 000 sau 40 000 pe hectar. S-au făcut licitații cu 60 000 sau 70 000 de lei pe hectar și atunci noi am stabilit cu ICAS să plafonăm aceste prețuri. Din păcate, s-au demarat licitațiile și acum am înțeles că aveți un conflict cu cel care a împădurit. Trebuia să se facă licitațiile direct cu primăriile, nu să se treacă prin Consiliul Județean și altele. Nu mai faceți așa ceva".

Iată dovada!

Oricît s-ar chinui Mocanu să nege evidențele, realitatea nu poate fi contestată. Astfel, pe 30 septembrie 2009, Victor Mocanu semna cu mînuța lui hotărîrea de C.J. nr. 157, votată în plenar de consilierii județeni, intitulată: Hotărîre privind aprobarea participării județului Buzău prin Consiliul Județean Buzău la "Programul de Îmbunătățire a Calității Mediului, prin împădurirea terenurilor agricole degradate". Prin hotărîrea cu pricina, C.J. a devenit coordonator. Apoi, pe 29 octombrie 2009, Mocanu, cu votul consilierilor, a trecut prin hotărîrea nr. 172, printr-o anexă în Programul de Achiziții Publice a C.J. întreaga afacere. Ulterior, s-a procedat la o cerere de ofertă și nu o licitație, cum ar fi fost normal, iar împădurirea a fost adjudecată de firma Money Channel Consulting S.R.L. din București, singura participantă și atribuită, evident, acesteia în ianuarie, anul acesta. Totul pentru suma de 800 de mii de euro cu tot cu TVA. Numai că ministrul Borbely a anunțat cu subiect și predicat că nu plătește diferența, care va trebui suportată din banii Consiliului Județean și nu din fondurile de mediu. În acest timp, cei 440 de puieți de gorun s-au uscat, iar Mocanu a mai făcut praf un proiect. Ca de altfel, pe toate celelalte inițiate de el, din care și-a tras doar parandărătul și imaginea. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU