Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3648 > Eveniment Nr. 3648 de miercuri, 21 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Potrivit statisticilor oficiale,


Permisul de conducere se ia la a cincea încercare

Doar cinci la sută dintre cei care se prezintă pentru prima dată la examen reușesc să ia permisul

articol de: (C.R.)
Nivelul de pregătire al candidaților care se înscriu la examenele de obținere a permisului auto este total nesatisfăcător. Situația este clară, raportat la procentele celor care promovează și la fel îl consideră și cei care îi evaluează pe candidați. Vina este una comună, în condițiile în care, pe de o parte, mulți candidați vin la testări chiar dacă nu sînt pregătiți, doar ca să își încerce norocul. O altă parte de vină le revine școlilor de șoferi.

Teste modificate

Din totalul celor care se prezintă într-o serie de examen, doar cinci la sută pleacă cu permisul auto în buzunar, de la prima încercare. Proba de foc este cea teoretică, însă și la cea practică e greu. Doar jumătate promovează examenul de pe traseu. Pînă cînd un candidat devine șofer, încercările nereușite se repetă de cîteva ori. De la începutul anului, testele pentru proba teoretică de obținere a permisului auto s-au schimbat. Examinatorii spun însă că procentele celor care ratează testarea rămîn neschimbate semn că nu dificultatea testelor, ci lipsa de pregătire este cauza unui procent atît de mic de promovabilitate.

37% dintre candidați i-au teoria din prima

Comisarul Dănuț Costin, șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Auto, spune că doar cinci la sută reușesc să treacă examenul de la prima încercare. "37 la sută dintre candidați reușesc să treacă de proba teoretică la prima prezentare, în condițiile în care la școală trebuie să fie pregătiți corespunzător. În medie, un candidat susține examenul de cinci ori pînă reușește să ia permisul de conducere", a explicat Comisarul Dănuț Costin. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU