Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3640 > Eveniment Nr. 3640 de luni, 12 iulie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

A avea sau nu... autogară modernă


Așteptînd rata, în boscheți, printre gunoaie

Haosul trebuie repede curmat

articol de: (I.G.)
  Așteptînd rata, în boscheți, printre gunoaie
 
Nu este de ajuns că fosta autogară e năpădită de buruieni și gunoaie, dar de aici se fac și curse regulate de călători, sfidînd orice lege aflată în vigoare. Potrivit Ordinului ministrului transporturilor 1892/2006, licențele pentru activitățile ce se pot desfășura în autogări se acordă numai dacă sînt îndeplinite o serie de condiții stricte, printre care se menționează și casa de bilete, birou de mișcare, grup sanitar, sală de așteptare, spațiu pentru depozitarea bagajelor și altele. La fosta autogară, care ar fi trebuit să fie dezafectată, toate aceste condiții sînt "îndeplinite" în boscheții de acolo, printre cîinii comunitari și gunoaiele ce emană mirosuri pestilențiale.

Nimic nou: mizerie și comunitari!

Nu este nici un secret că, terenul pe care a funcționat Autogara Sud, a fost lăsat în paragină de proprietari, fiind năpădit de bălării. Chiar dacă proprietarii care l-au achiziționat și-au exprimat intenția clară de a construi acolo un magazin, nu i-au dat pînă acum nici o întrebuințare, dar cu toate acestea, locul cu pricina este folosit tot pe post de... autogară, de unde pleacă ratele spre localitățile din județ. Că sînt încălcate toate normele de igienă este de la sine înțeles, dar cum se face că un astfel de obiectiv aflat chiar sub nasul autorităților locale, ale ARR și ale altor organisme menite să protejeze interesele cetățenilor este trecut cu vederea.

Pînă cînd?

Dintre tufișurile pline cu gunoaie și cîini comunitari, pleacă zilnic zeci de autobuze, a le căror șoferi, în afara faptului că încalcă toată paleta legislativă din domeniu aflată în vigoare, au mai comis una: au majorat nejustificat prețurile la bilete cu pînă la 20 la sută. Pentru ce? Pentru "confortul" de a aștepta printre puricii cîinilor și gunoaiele menajere? Sau pentru "dotările" din mașinile respective, care lasă de dorit? Se pare că va mai trece mult pînă vom deveni europeni și aici, iar instituțiile statului, plătite din bani publici își vor face cu prisosință datoria.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU