Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3621 > Eveniment Nr. 3621 de sambata, 19 iunie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Încă o afacere de familie luată la verificat


DRUMUL VINULUI, SUB ANCHETĂ

Prefectul Beganu confirmă controalele demarate de mai multe instituții

articol de: (D.G.)
 DRUMUL VINULUI, SUB ANCHETĂ
 
Reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării au ridicat acte de la Consiliul Județean
Drumul Vinului, cea mai așteptată arteră turistică din Buzău, transformat de președintele Consiliului Județean într-o afacere de familie, ca de altfel multe astfel de obiective, a intrat în atenția organelor de anchetă, fapt confirmat inclusiv de către prefectul județului, Paul Beganu, Practic, întreg proiectul, în valoare de 1000 de miliarde de lei vechi, cu finanțare europeană, a fost făcut varză de conducerea Consiliului Județean, iar calitatea lucrărilor este îndoielnică. Asta pentru că, așa cum Șansa a dezvăluit, în exclusivitate, compoziția mixturii asfaltice a fost schimbată cu acordul beneficiarului, adică nimeni altul decît Consiliul Județean, doar pentru ca materialul înlocuit să fie cumpărat de la balastiera de familie a lui Mocanu, șeful C.J.

Totu-i vraiște

Încă de la început, Drumul Vinului a fost gîndit să umple buzunarele unor grupuri de interese. Declarațiile prefectului Beganu sînt emblematice: "Am constatat că există nereguli în privința achiziției și proiectării acestei investiții, iar acum o lună și jumătate am solicitat la 4 instituții efectuarea de verificări, adică Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării Regionale, ANEREMAC și Inspectoratul de Stat în Construcții.Ministerul Transporturilor și-a declinat competența în acest caz, Ministerul Dezvoltării Regionale a confirmat că va efectua o verificare pe această temă, iar zilele trecute, reprezentanți ai ministerului au fost în teren și au făcut primele verificări. Nu am nici o reacție de la ANEREMAC, dar I.S.C., de asemenea, a început verificările pe linia aspectelor legate de soluțiile tehnice".

Achiziția nu a fost publicată pe SEAP

Totodată, prefectul Beganu a mai precizat că achiziția lucrării s-a făcut cu eludarea legii "faptul că achiziția nu a fost publicată pe SEAP, pe motiv că documentația era prea mare, e o justificare copilărească, iar legat de schimbarea soluției, iese la iveală, din nou, practica veche, în sensul că se adjudecă achizițiile, la valori foarte mici, față de cea a proiectului. Aici, valoarea proiectului este de peste 70 de milioane, iar valoarea de adjudecare a fost în jur de pînă la 50 la sută din valoarea proiectului. Or, vă dați seama că, în condițiile acestea, nu poți face o asemenea investiție (....)  Oricum, schimbarea soluției nu mi se pare corectă și normală, cu atît mai mult, legală. Iar beneficiarul, Consiliul Județean, a acceptat prea ușor, schimbarea soluției, fără a lua în considerare implicațiile ulterioare."

Neregulile trebuiau semnalate de nevasta celui care le-a aprobat

Prefectul merge și mai departe cu constatările și observă că neregulile privind achizițiile trebuiau observate de Rodica Mocanu, fosta șefă de la Finanțe, nimeni alta decît soția lui Victor Mocanu, reprezentantul beneficiarului, rolul cel mai important în această situație îl are Direcția Finanțelor Publice, care are obligația să monitorizeze achizițiile publice din județ. "Ar fi trebuit totuși să se sesizeze". Cum să se fi sesizat Rodica Mocanu, ne întrebăm noi, cînd soțul ei tocmai stabilise ca piatra de carieră din mixtură să fie cumpărată de la balastiera de familie de pe albia rîului?

 

COMENTARII

amarasteanu:
mocanu si ai lui..
suntem un popor de slugi
escu:
rusine
Rusine PSD-ului ca inghite astfel de exemplare in curtea sa! Jos cu clanurile de parveniti si traseisti politici!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU