Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3592 > Eveniment Nr. 3592 de luni, 17 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Cu mașinile la terasă


Cuza vodă, pistă pentru gherțoi

Cetățenii care se opresc la terasele de pe Cuza Vodă trebuie să-i suporte pe șoferii care parchează între mese

articol de: (I.G.)
 Cuza vodă, pistă pentru gherțoi
 
Cu toate că terasele de pe Cuza Vodă au primit undă verde din partea consilierilor locali, pînă cînd proiectul cu finanțare europeană va fi aprobat, au apărut cele... sezoniere, care nu se încadrează deloc în arealul istoric respectiv. Mai mult, printre respectivele mese și scaune circulă nestingherite mașinile de lux și cîinii comunitari. Nu trebuie să fii specialist în arhitectură urbană ca să înțelegi că respectivele terase sezoniere nu au mobilier corespunzător și nu sînt amplasate cum trebuie (potrivit Proiectului de Hotărîre aprobat la ultima ședință de Consiliu Local).

Ce-am vrut și ce-am avut

De mulți ani, mai mulți buzoieni și-au exprimat dorința ca, municipalitatea să reamenajeze Centrul vechi al orașului așa cum era acum două secole în urmă. După multe tergiversări și studii de fezabilitate, se părea că șefii de la Palatul Comunal au înțeles necesitatea punerii în practică a unui astfel de proiect și au de gînd să pună pe tapet, pe Cuza Vodă, cu ajutorul fondurilor europene promise, terase cu mobilier urban ce are să redea izul de sfîrșit de secol XIX. Pînă cînd hîrtiile oficiale vor trece de "furcile caudine" de la ministerul de profil, responsabilii din Administrația Locală s-au gîndit să aprobe, amplasarea în zonă, a unor mese, scaune și umbrele, toate, puse pe o mochetă de proastă factură. Mai mult, pe lîngă toate acestea circulă, la cîțiva centimetri, nestin­ghe­rite, autovehiculele de lux a celor care au chef să se dea jos direct din ele, pe respectivele scaune. Surse din cadrul Pri­mă­riei precizează că în curînd circulația va fi interzisă în zonă, iar terasele sezoniere amplasate pe mijlocul străzii așa cum este stipulat în proiectul aprobat de curînd de aleșii locali.

Cum trebuia să arate Cuza Vodă...

Așa cum sună proiectul inițial, Cuza Vodă și Piața Teatrului urmează să fie modernizate cu piatră cubică și terase pe mijlocul străzii, sistem de iluminat stradal, fîntîni arteziene, jardiniere, băncuțe de promenadă și altele, care vor fi menite să aducă în memoria buzoienilor izul secolului al XIX-lea. Deocamdată toate acestea rămîn doar pe hîrtie, cu toate discuțiile aprinse avute în plenul ultimului CLM, unde unii dintre consilierii locali au propus, ca fiecare solicitare de deschidere a unor terase în spațiul amintit să fie atent analizată pentru ca să nu se găsească în zonă decît obiecte cu aspect urban bine stabilit. Pînă acum, potrivit surselor citate, doar doi solicitanți care au deja deschise spații comerciale pe Cuza Vodă și-au amplasat mesele și scaunele în zonă, dar, așa cum arată în prezent, totul este departe de ceea ce au vrut buzoienii și chiar dincolo de orice plan urbanistic de bun simț.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU