Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3588 > Eveniment Nr. 3588 de miercuri, 12 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Se vinde orice


Proiectile la fier vechi

Doi tineri din Vrancea au fost prinși de polițiști în timp ce încercau să vîndă aproximativ 400 de proiectile cu focos și fără focos pe raza municipiului Rîmnicu Sărat

articol de: (I.G.)
În timp ce patrulau pe raza municipiului Rîmnicu Sărat pentru verificarea modului în care este respectată legislația în domeniul materiilor explozive, polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din I.P.J. au surprins doi tineri de 19 și 25 de ani, ambii din comuna Slobozia Bradului, Vrancea, în timp ce încercau să valorifice ca fier vechi mai multe proiectile.

392 de proiectile și 2300 de fragmente

În mașina de Vrancea cu care respectivii cetățeni se deplasau, au fost găsite nu mai puțin de 392 de proiectile cu focos și fără, de calibre cuprinse între 20 și 100 mm și peste 2.300 de fragmente de proiectile aflate în stare avansată de degradare și ruginite, provenite din proiectile ce fuseseră distruse. Specialiștii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Buzău au ridicat proiectilele în vederea distrugerii. Cei doi vrînceni s-au ales cu dosar penal pentru "nerespectarea regimului materiilor explozive", cercetările urmînd a fi continuate pentru a se clarifica toate aspectele legate de cazul respectiv.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU