Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3581 > Eveniment Nr. 3581 de marti, 4 mai 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Artizanul din umbră al afacerii s-a dat la fund


Uitați-i! Ei sînt oamenii care răspund pentru hoția de la "Drumul vinului"

Mocanu a fugit, dîndu-se prins cu alte probleme, ca să evite să răspundă de unde se ia piatra spartă de balastieră pentru mixtura de la "Drumul Vinului"

articol de: (Doru Gheorghiade)
 Uitați-i! Ei sînt oamenii care răspund pentru hoția de la "Drumul vinului"
 

Cei trimiși în fața presei ieri au încercat să-l scoată basma curată pe președintele C.J., dînd răspunsuri penibile la întrebări punctuale

Bani pentru cea mai așteptată arteră turistică au fost. Uniunea Europeană a alocat 1.000 de miliarde de lei, dar din ei au început să se fure pe rupte, ca-n codru. Unii fură de sting, toată lumea vede, dar, ieri, 4 inși de la Consiliul Județean sau din partea dirigenției de șantier s-au trezit să ne spună cît de acoperiți sînt ei în acte. Așa s-a furat o Românie întreagă.


Președintele Consiliului Județean, Victor Mocanu, a fugit ieri de întrebările concrete la care ar fi trebuit să emită răspunsuri punctuale în legătură cu modul dezastruos în care a ajuns să se execute cel mai important drum turistic din Buzău, din cauza unei înțelegeri prin care constructorul cumpără piatra spartă de rîu de la balastierele lui Mocanu și asociații lui în afaceri. Asta după ce, criblura din piatră vulcanică de carieră a fost înlocuită cu piatră spartă de rîu, la cererea constructorului. Așa se face că, ieri, s-a organizat o conferință de presă la care au participat cei care răspund de derularea proiectului "Drumul Vinului", Mocanu derobindu-se, cu abilitate, de responsabilități, el fiind maestrul captărilor de foloase. Astfel, de la Luminița Băcanu, directorul proiectului, am aflat că lucrurile se derulează bine mersi, deși în primele straturi turnate, au apărut deja gropile.
Întrebări care rămîn

  1. De ce s-a schimbat criblura cu piatră spartă de balastieră?
  2. De ce a fost nevoie de economia de 2 miliarde de lei făcută zice-se din banii europenilor? Răspunsul că economia se bagă în lucruri ascunse e o gogoriță, pentru că nimeni nu va verifica ce se realizează în teren, unde ce s-a astupat cu pămînt nu se mai dezgroapă.
  3. Europa ne-a alocat prin Ministerul Dezvoltării 1.000 de miliarde de lei pentru "Drumul Vinului". Schimbarea compoziției mixturii chiar cu aprobarea proiectantului duce la scăderea calității îmbrăcăminții asfaltice. Gropile deja au început să apară. Asta înseamnă că totul este o afacere mizerabilă. Unde? Prin cumpărarea în loc de criblură de carieră, de piatră de balastieră spartă, achiziționată de la balastiera familiei Mocanu and rubedenii și asociații lor din acte, soții Cojocaru. Aici e afacere de 1,8 milioane de euro rezultată în urma rabatului grav făcut la calitate, bani care se duc în buzunarele și conturile celor care au nășit acest mare atac la banii europenilor. 
  4. Cum de Adrian Pavel, inspectorul de șantier sau dirigintele, cum se spunea pe vremuri, nu știe că mixtura care a început să se găurească nu s-a preparat niciodată așa cum susține? Și că piatra din mixtură nici măcar nu e "de balastieră, spartă", ci pur și simplu piatră de rîu sortată? Știe foarte bine, dar face parte din gașcă.  
  5. În ce calitate a venit d-na Dumitra Drăghici, secretarul general al C.J., la întîlnirea de ieri cu presa, atîta vreme cît habar n-are despre construcția de drumuri? Dar dl. Mocanu, care avea niște răspunsuri de dat, de ce s-a dat prins cu alte treburi? Răspuns: pentru că n-a vrut.

 

COMENTARII

Alizeul:
Reintroduceti pedeapsa cu moartea !
Toti NENOROCITII astia de care ziceti ca "raspund pentru hotia de la "Drumul vinului" vor ajunge oare sa dea socoteala in fata justitiei ? Pentru ca ceea ce au facut ei sub coordonarea banditului sef Victor Mocanu se cheama SABOTAJ si FURT cu consecinte deosebit de grave .Pacat ca a fost abolita pedeapsa cu moartea,pentru ca acesti talhari chiar meritau streangul sau glontul.
Mihai:
drumuri bune in judet
Am fost zilele astea la Ciuta, Vulcanii Noroiosi si Monteoru. Am ramas foarte placut surprins de drumurile asfaltate pe aceste rute, drumuri pe care n-am mai mers de anul trecut si care erau varza.

De ce atat incrancenare pe voi, domnilor ziaristi?

Duceti-va sa vedeti Statiunea Monteoru cat e de ingrijita, cu spatii verzi, banci, trotuare noi cu dale, bordurate!
mocanu:
ha ha
... e bine ca doar tunul asta l-ati identificat... ha ha... Bine ca sunt curat in ceea ce priveste si celelalte obiective in lucru din cadrul proiectului cu bani europeni... NU trebe sa haleasca si burta mea?? ...
marius:
intrebare pt.cei responsabili de drumul vinului
au luat in calcul ca pe timpul iernii vernestiul ramane fara apa curenta deoarece au sapat canalele de scurgere deasupra coloanei de apa.coloana se afla acum la 10 cm su canal.in plus canalul nu va fi betonat in totalitate .
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU