Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3572 > Eveniment Nr. 3572 de vineri, 23 aprilie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Solicită ajutor de la Prefectură


Taximetriștii din Rîmnic au protestat în fața Primăriei

Stația de taxi le-a fost desființată și sînt trimiși în cartiere mărginașe sau la stadion

articol de: M.L.S.
Taximetriștii din Rîmnic au protestat în fața Primăriei
 
Circa 20 de taximetriști au protrestat ieri dimineață în fața Primăriei Rîmnicu Sărat. Susțin că stația de taxi unde își așteptau clienții de obicei, amenajată în apropierea pieței centrale pe Bulevardul Digului, a fost desființată fără ca ei să fie înștiințați și își vor stația înapoi. Între timp primesc amenzi usturătoare de la polițiști. Pe Bulevardul Digului au fost amenajate în urmă cu circa doi ani 10 locuri de parcare special pentru taxi. Prin rotație, staționau acolo ca să-și aștepte clienții 22 de taximetriști. Recent, la nivel de Consiliu Local s-a descoperit că de fapt stația de pe Bulevardul Digului ,,nu există și nici nu a existat vreodată" legal vorbind, așa cum susține primarul municipiului, Viorel Holban. Deci dacă nu a existat nu au avut ce desființa, dar nici taximetriștii nu mai au acum ce căuta acolo.  ,,Acolo am funcționat timp de doi ani de zile. Pînă acum, noi nu am știut că nu este trecută în schema orașului ca stație de taximetrie. Acolo ne-a mutat domnul primar cînd a venit în funcție", a declarat Marian Bocu, unul dintre taximetriștii protestatari.

Demersuri... și demersuri
Cum nu au știut de măsurile de ultimă oră luate de primar și Consiliul Local, au parcat unde parcau de obicei de doi ani încoace și cei surprinși au fost amendați de poliție. ,,Am primit amendă 120 de lei și 2 puncte. Nici măcar nu am fost înștiințați că stația s-a desființat", susține unul dintre taximetriști. Pentru că sînt plătitori de taxe, taximetriștii în cauză sînt revoltați și solicită ajutor primarului. Demersurile protestatarilor nu se vor opri în fața Primăriei Rîmnicu Sărat. Oamenii vor merge mai departe la Prefectură și oriunde va fi nevoie pînă vor rezolva problema. Motivul : taxele pe care le plătesc anual se pare că sînt mai mari ca la Buzău.

Fără spor
Deși au protestat de dimineață pînă după prînz, aleșii locali nu le rezolvă problema. Au dat locuri de staționare în cartiere mărginașe de unde taximetriștii nu pot lua prea mulți clienți sau la stadion, care este situat la ieșirea din municipiu. Hotărîrea Consiliului Local Municipal rămîne în picioare, iar nemulțumiții o pot contesta în instanță. “Păi nu voi lua nici o măsură. Am luat măsuri pentru taximetriști timp de doi ani de zile. Mai mult de atît ce pot să fac ? Avem alte probleme mai importante. E dreptul lor să protesteze. Avem o Hotărîre de Consiliu Local pe care am pus-o în aplicare și dacă au ceva de protestat nu pot protesta decît în instanță" declara ieri într-o conferință de presă primarul municipiului, Viorel Holban, în timp ce protestatarilor erau strînși în fața Primăriei și așteptau un răspuns favorabil.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU