Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3569 > Eveniment Nr. 3569 de marti, 20 aprilie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Discuții fără miez


Noua maternitate, pe cuvîntul lui Mocanu

Înconjurat de un cor de aplaudaci, Victor Mocanu, președintele Consiliului Județean, a încercat să preseze consilierii județeni să-i voteze împrumutul de 10 milioane de euro

articol de: Doru Gheorghiade
Noua maternitate, pe cuvîntul lui Mocanu
 

Victor Mocanu, președintele Consiliului Județean, a încercat ieri să dea cîteva explicații oficiale, privind modul în care se derulează așa numitul proiect al construirii noii Maternități din strada Victoriei. Poziția președintelui C.J. nu a reușit să convingă, chiar dacă alături a chemat un fel de cor de lăudători, format din oameni care depind de pixul de ordonator de credite pe care-l învîrte Victor Mocanu, prin al cărui vîrf pot sau nu să curgă, în funcție de interesele sale, mai mulți sau mai puțini bani. Astfel, medicii Dorel Nicolescu, directorul Spitalului Județean, Ion Drăghici, director medical al aceleași instituții și, mai tîrziu, șeful maternității, Mușat Doboș, s-au întrecut în a lăuda proiectul. O atitudine consecventă a avut, însă, medicul Dorin Neacșu, care a apreciat ce este de apreciat și a explicat că locația aleasă pentru investiție nu este cea mai bună. Întîlnirea de ieri s-a vrut însă a fi un moment de presiune de natură să-i convingă pe consilierii județeni să voteze un împrumut de 10 milioane de euro pentru grăbirea lucrărilor. Împrumut, însă, care naște, iarăși, mai multe întrebări la care nu s-a răspuns.

Să ne înțelegem bine!
Majoritatea luărilor de poziție exprimate în termeni laudativi la adresa inițiatorului au înfierat cu mînie proletară pe cei care au îndrăznit să pună la îndoială modul în care se realizează investiția din care s-au cheltuit deja peste 130 de miliarde de lei vechi. Să ne înțelegem bine, stimați cititori! Noi, Șansa Buzoiană și ceilalți vectori media ai noștri, Focus TV și Focus FM, n-am contrazis, niciodată, necesitatea construirii unei noi maternități. Dimpotrivă, am fost primii care au arătat în ce condiții se execută actul medi­cal în actuala locație și am susținut că este nevoie de o nouă maternitate sau de reabilitarea actualei. Ceea ce dorim să facem prin demersurile noastre jurnalistice este ca "produsul final" să fie o unitate care să-și găsească deplina utilitate medicală, să fie în concordanță cu normele medicale și cu banii cheltuiți.

N-au convins
Din păcate, nici luările de poziție ale medicilor, care nu știm dacă au semnat sau nu vreun act cu titlu de comisie medicală care să ateste funcționalitate din punct de vedere medical. Document în baza căruia, firma care a realizat studiul de fezabilitate, ISPE București, reprezentată ieri la conferința de presă de domnul Pistolea, să fi putut să realizeze respectivul studiu care stă la baza întregii investiții. Astfel că, din nici o luare de poziție nu rezultă că ar exista un astfel de act semnat și parafat de somități în domeniu. Practic, ieri s-au prezentat doar vorbe. De aceea continuăm să cerem următoarele informații și documente:
1) documentul care atestă că există avizele Ministerului Sănătății și Familiei pentru construirea în acel loc a noii Maternități;
2) avizul unei comisii medicale care să ateste funcționalitatea din punct de vedere medi­cal a Maternității;
3) resursele bugetare ale Consiliului Județean care să susțină un eventual împrumut de 10 milioane de euro, garantat de stat.
Altminteri, demersul lui Victor Mocanu de ieri nu este altceva decît un semn al disperării că aleșii C.J. nu-i vor acorda votul pentru împrumutul de 10 milioane de euro pentru o lu­crare începută pe șest, ale cărei surse de finanțare au fost de la început incerte. În rest, am sesizat atitudinea consecventă a medicului Dorin Neacșu, iar cea a domnului Doboș, mai bine nu mai comentăm.

Post scriptum
Am aflat ieri de la domnul Victor Mocanu că noi îl urîm, cuvînt foarte greu, a cărei semnificație, domnule președinte, nu prea o înțelegeți. Total fals! Sînteți o victimă a propriilor interpretări.Pentru lămurirea a tot ce înseamnă acest obiectiv, Focus TV vă pune la dispoziție o oră emisiune la care să participați singur, alături de realizator și să dați toate explicațiile. În acest sens, ați primit pe diverse căi, o mulțime de invitații, dar le-ați refuzat. Totuși, Maternitatea a cărei lucrări au început, ne va costa peste 400 de miliarde de lei vechi, bani pe care cetățenii acestui județ îi vor plăti, fiecare dintre ei. Iar ei merită să primească explicații.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU