Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2348 > Eveniment Nr. 2348 de joi, 6 aprilie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Din cauza concurenței neloiale,


Taximetriștii particulari amenință cu blocarea traficului rutier

articol de: (M.I.)
Taximetriștii particulari amenință  cu blocarea traficului rutier
 

Șoferii buzoieni, care au dorit să inițieze o afacere personală prin transformarea în taxi și înregistrarea automobilului proprietate personală în circuitul taximetriei, se declară nemulțumiți de concurența neloială pe care le-o fac marile companii de taximetrie, asta mai ales la vestea că în urmă cu două zile taximetriștii independenți din municipiul Brașov au organizat un marș de protest în fața Prefecturii.

Taximetriștii noștri au și ei cîteva revendicări întemeiate, și se declară nemulțumiți de tarifele scăzute pe care le practică celelalte companii de taximetrie, reclamînd faptul că acestea din urmă își permit să mențină prețurile scăzute deoarece nu respectă legea taximetriei. Mai exact, ei susțin că bonurile de marcat ale taximetriștilor care lucrează pentru marile companii nu sînt fiscalizate, iar firmele nu au acte în regulă și nu plătesc taxe la stat. Mai mult, firmele "specializate" își permit luxul de a achiziționa în leasing mașini străine pe care apoi le transformă în taxiuri. Prin performanțele lor, vehiculele de afară fac investiția profitabilă.

Merg mult mai repede, sînt mai comode, asigură condiții de lux pentru amatori și în plus tarifele nu sînt de speriat. De aceea investiția dă randament și astfel taxiurile autohtone cam șomează pe marginea drumului, unde mai sînt luate și la bani mărunți de agenții rutieri, care pe lîngă tot tacîmul de autorizații și aprobări mai solicită și prezența unor atestate obținute în urma unor examinări. Tocmai de aceea nu este exclus faptul ca și taximetriștii independenți buzoieni să organizeze cîteva marșuri de protest pentru a face cunoscute către urechile autorităților doleanțele lor, prin blocarea traficului
rutier.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU