Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2348 > Eveniment Nr. 2348 de joi, 6 aprilie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Boșcodeală, blestemul abătut asupra Buzăului de 12 ani

articol de: Doru GHEORGHIADE, Titi PETRE
Boșcodeală, blestemul abătut asupra Buzăului de 12 ani
 

Sub masca reabilitării pasajului, în fața catedralei Sf. Sava se vor ridica spații comerciale P+1.
 Consilierii locali care au votat proiectul introdus în ultima ședință a C.L.M. fie au votat în necunoștință de cauză, fie cu bună știință din motive suspecte.
 Preotul Mihail Milea, cel care s-a ocupat ca simbolul ortodoxiei buzoiene, catedrala Sf. Sava, să arate ca acum, este revoltat de decizia C.L.M.

Într-una dintre ședințele C.L.M., primarul Boșcodeală a introdus spre dezbatere și vot un proiect de hotărîre care prevede sub marca reabilitării pasajului subteran de pe Unirii o afacere oneroasă. Mai concret, consilierii locali au votat repunerea în funcțiune a pasajului, însă adevărata afacere e ascunsă ca de obicei sub cele mai bune intenții. Bunele intenții constau în amenajarea pasajului pieton și, cum era normal, extinderea la suprafață la gurile de ieșire a unor mici ansambluri cu destinație de spații comerciale. Ulterior, însă, printr-un aranjament de culise, s-a eliberat autorizația de construire pentru ambele guri a unor imobile sadea p+1, evident pentru spații comerciale. De bună seamă unii dintre consilieri n-au înțeles ce au votat, însă unii au fost stimulați intens, persoană cu persoană, din informațiile noastre, să înțeleagă exact tîlcul afacerii.

Dezastru edilitar
Nu e nevoie să fii licențiat în arhitectură ca să-ți dai seama de monstruozitățile care vor ocupa trotuarele și vor masca simbolul ortodoxiei buzoiene. Catedrala Sf. Sava, obiectiv în care cetățenii și firmele private au băgat zeci de miliarde de lei ca să avem azi ce admira noi și urmașii noștri.

Catedrala pe care s-a montat în mod inspirat o cruce luminoasă va fi astfel sufocată de un ansamblu de un gust estetic absolut incert.
În ceea ce ne privește, vom demonstra în numerele viitoare cine și ce a cîștigat din această blasfamie.

Boșcodeală, dintr-o tînără speranță într-un tînăr fără speranță
Proiectul despre care facem vorbire mai sus vine să pună coadă unei sarabande de gafe mai mult sau mai puțin interesate, inițiate de primarul cu care s-a căptușit Buzăul pentru trei mandate consecutive. Distrugerea spațiilor verzi, transformarea fațadelor unor clădiri, experimente coloristice de natură să-ți întoarcă stomacul pe dos ori alungarea investitorilor serioși din oraș, concesionarea pe doi bani a terenurilor celor mai scumpe către tot felul de investiții, dar și "tunuri" serioase, precum reabilitarea Palatului Comunal sau proiect BERD sînt doar cîteva exemple care l-au transformat pe primarul Constantin Boșcodeală dintr-o tînără speranță în administrație într-un tînăr fără speranță. Că veni vorba despre tînărul Boșcodeală, să spunem că pe site-ul nostru, www.sansabuzoiana.ro, sînteți invitați să votați dacă primarul Boșcodeală mai merită sau nu să fie primar.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU