Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2346 > Eveniment Nr. 2346 de marti, 4 aprilie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Record absolut în materie de salarii


Șeful auditului de la Inspectoratul Școlar încasează bani din 21 de locuri

articol de: Mărgărit GROS
Șeful auditului de la Inspectoratul Școlar încasează bani din 21 de locuri
 

"Ghidul administratorului" tipărit de primăria Buzău și dat spre știință tuturor administratorilor, președinților și cenzorilor din asociațiile de proprietari face prima victimă. Este vorba de cenzorul Paul Lazăr, cel care l-a nășit pe administratorul cu pistol Constantin Dinu.

Se pare că cenzorul Paul Lazăr nu a fost atît de vigilent și în alte asociații, astfel că la multe dintre ele s-au constatat abateri, în urma controlului efectuat de cenzor. Printr-o adresă trimisă de către Primăria Buzău către toate cele 20 de asociații pe care le păstorește Paul Lazăr se cere înlocuirea din funcție a cenzorului, pentru că la asociația de proprietari P.T.41 fostul administrator, Tudorița Păduraru a fost condamnată prin sentința penală nr. 2027/2005 la doi ani de închisoare pentru săvîrșirea infracțiunii de delapidare, constantîndu-se o lipsă în gestiune de aproape 700 de milioane de lei vechi. În cadrul acestei asociații și-a desfășurat activitatea ca cenzor Paul Lazăr, care n-a sesizat la timp aceste aspecte și nu a preîntîmpinat astfel de fapte. Adresa Primăriei Buzău pune în vedere președinților de asociații să convoace adunarea generală în termen de 30 de zile și să dispună înlocuirea cenzorului. Temeiul legal este Hotărîrea C.L.M. Buzău prin care se prevede că în astfel de situații, cenzorul care a verificat activitatea administratorului condamnat pentru delapidare, nu mai poate avea calitatea de cenzor în nici o asociație de proprietari.

Asociațiile cenzorului fac obiectul mai multor dosare penale
Adresa cu pricina l-a pus pe jar pe cenzorul Paul Lazăr care interpretează altfel decît specialiștii de la Primăria Buzău normele legale. Un principiu de drept este invocat de acesta, în apărarea sa, pentru a-și proteja colaborările la asociațiile de proprietari, și anume principiul neretroactivității actelor normative. Mai precis, hotărărea C.L.M. Buzău își produce efectele după intrarea acesteia în vigoare și în consecință el nu este vizat de această hotărîre. De partea cealată a baricadei, șefa Serviciului Relații cu Publicul și Asociații de Proprietari, Petronela Jipa consideră că măsura este justă. Față de numărul mare de asociații pe care le cenzurează Paul Lazăr și neregulile constatate, măsura se justifică. Cazul concret al condamnării unui administrator verificat de Paul Lazăr, printr-o sentință penală definitivă face ca măsura dispusă în " Ghidul adminstratorului" să-și producă imediat efectele. Mai mult, la asociația de proprietari P.T. 25/1 s-au constatat abateri care formează obiectul unui dosar penal, asociație în care tot cenzorul Lazăr își desfășoară activitatea de verificare și supraveghere, a mai declarat Petronela Jipa.

...Mai este și inspector de audit la IȘJ...
Misterul numărului de asociații pe care le controlează cenzorul Paul Lazăr nu a fost elucidat. Domnia sa, spune că are doar vreo 7-8 pe inventar, în timp ce Petronela Jipa spune că sînt 20 de asociații. Despre timpul necesar efectuării controlului periodic în cadrul asociațiilor sînt aceleași dispute. Activînd ca ispector de audit în cadrul Inspectoratului Școlar, Paul Lazăr nu prea are timp de atîtea asociații și în mod inevitabil apar probleme, este de părere Petronela Jipa. Față de aceste acuze, văzîndu-și posturile de control în pericol de a le pierde, cenzorul Paul Lazăr acuză organele de conducere ale asociațiilor de proprietari în care au fost depistate probleme, că nu au luat măsurile ce se impun în urma înscrierilor în registrul cenzorului, a constatărior făcute de el în calitate de cenzor. Pentru măsura dispusă de a fi dat afară dintr-o asociație, Paul Lazăr a dat comitetul executiv al acesteia în judecată.  Pînă una alta, economistul Paul Lazăr deține un record absolut în materie de state de plată și încasări de salarii, în sensul că ia bani din 21 de servicii.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU