Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3493 > Eveniment Nr. 3493 de miercuri, 20 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Aparent, lipsite de vlagă,


CONSTRUCȚIILE LA RÎMNIC MERGEAU CA PE ROATE

Mișmașurile din zona construcțiilor au ieșit zilele astea la iveală și la Rîmnicu Sărat

articol de: (T.T.)
Astfel, mai multe persoane care conduceau astfel de firme de construcții civile și industriale au fost  descoperite că pe parcursul ultimilor 2 ani, nu și-au achitat dările la stat sau și-au însușit sume imense din visteria societăților. Un bărbat de 31 de ani care tocmai conducea o astfel de societate a fost depistat de organele de control, că în perioada 2008-2009, a făcut lucrări fără să le înregistreze, deci fără să le factureze, drept pentru care a prejudiciat statul cu suma de 34.364 de lei, prin neplătirea impozitului pe venit și cu 44.251 de lei prin neplătirea T.V.A.-ului. Tot acest administrator a mai prejudiciat statul cu 1.072 lei, prin neachitarea de taxe la bugetul general consolidat al statului, dar și-a însușit și "infima" sumă de 206.295 lei din casierie, bani folosiți în interese contrare societății.

Obrazul subțire cu cheltuială se ține

Un alt administrator, de data asta o femeie de 34 de ani este cercetată pentru eva­ziune fiscală, aceasta nefăcînd plata la stat a unor taxe în va­loare de 8.715 lei, dar și luînd din visteria societății pe care o conducea o sumă foarte mare, adică 225.440 de lei. Pe 18 ianuarie, alți doi administratori de societate de construcții, tot din Rîmnicul Sărat, au fost prinși cu mîna pînă la cot în sacul fără fund al afacerilor necurate cu care se ocupau. Numai că, de data asta, cei de la finanțe i-au făcut să găsească fundul sacului. Cei doi, de 33 și 35 de ani, nu au înregistrat veniturile firmei din ianuarie 2008 și pînă în septembrie 2009, timp în care nu au plătit impozitul pe profit, adică 34.767 lei, dar nici T.V.A. în valoare de 46.352 de lei.

File C.E.C. ... neacoperite

Tot cei doi mai practicau achiziționarea de material de construcții, cu file CEC fără acoperire, în valoare totală de 8.933 lei. Și ca să nu fie mai prejos de colegii lor mai sus citați, au luat și ei din casierie, suma de 28.228 lei, în scopuri contrare societății, sau în termeni populari, pentru propriile buzunare. Așa că, dacă nu știați cu ce se mai ocupă unii "constructori", din Rîmnicul Sărat, de unde au aceștia bani pentru luxul în care trăiesc, am ținut noi să vă relatăm, bineînțeles ajutați de organele de control care i-au depistat. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU