Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2342 > Eveniment Nr. 2342 de joi, 30 martie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Potrivit unui proiect de hotărîre care intră azi pe ordinea de zi a C.L.M.,


Primăria cumpără la suprapreț casa controversatului polițist Gavrilă

Casa din Simileasca este evaluată la 3,4 miliarde, dar nu face pe piața liberă mai mult de 1,5 miliarde lei vechi

articol de: Doru Gheorghiade, Titi Petre
Primăria cumpără la suprapreț casa controversatului polițist Gavrilă
 

Afacerea miroase urît cale de-o poștă, pentru că din ea pierde Primăria Buzău, dar cîștigă vînzătorul, care nu este altcineva  decît un fost polițist controversat, respectiv colonelul Nicolae Gavrilă. Primăria vrea să plătească 3,2 miliarde de lei vechi pentru un imobil care zace nevîndut de ani de zile  și al cărui preț de piață este de maxim 1,5 miliarde de lei vechi. Asta în primul rînd că se află într-o zonă în care nimeni nu cumpără case, întrucît, ne place sau nu, locuiesc etnici romi pe care, fără să fim considerați rasiști, trebuie să spunem că mai nimeni nu-i dorește drept vecini. În al doilea rînd, imobilul nu are îmbunătățiri care astăzi ar putea fi considerate valoroase. Adică n-are tîmplărie termopan și nici amenajări interioare moderne.

Iarăși Epco Expert Rotaru S.R.L.
Totuși, ca afacerea să fie promovată, prețul dat de evaluatorul Epco Expert Rotaru S.R.L. este de 3,44 miliarde de lei vechi, iar primăria și cei care se află în spatele afacerii au vrut să dea impresia că oricum dau mai puțin pe ceva decît face. Nici ca vad comercial casa nu poate avea un preț ridicat, întrucît la parter a funcționat o cîrciumă cunoscută sub denumirea de "Barul colonelului Gavrilă", care însă a dat faliment, în condițiile în care se știe, în România cîrciumile merg peste tot. Este de menționat că proiectul de hotărîre a trecut de toate comisiile de specialitate ale C.L.M. cu aviz pozitiv și poate și semnătură de legalitate a secretarului municipiului, Ștefan Nedelcu. Casa aparține fraților Gavrilă Nicolae și Gavrilă Gheorghe, are o suprafață construită de 173,5 metri pătrați, 1,6 hectare de teren în jur, din care 439 metri teren curte. Terenul nu are nici el o valoare de piață mai mare decît cîteva sute de milioane. Prin urmare, afacerea miroase puternic a șpagă, iar în ea par implicate multe persoane. 
(Vom reveni)

Precedent
Anul trecut, C.L.M. a mai avut o tentativă de cumpărare a unui imobil în Simileasca, pe strada Stăvilarului. Este vorba de casa unui etnic rom, Ghe. Răducanu, fratele lui Nicolae Răducanu, actualmente consilier prefectural pe probleme de romi. Afacerea nu s-a dus la bun sfîrșit pentru că presa a atras atenția că prețul de circa 2 miliarde de lei vechi era mult prea mare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU