Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3482 > Eveniment Nr. 3482 de joi, 7 ianuarie 2010  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Începută cu cîțiva ani în urmă, continuă


Marea Ciuntire

După cum ați observat, prin tot orașul a început de vreo cîțiva ani marea ciuntire a copacilor de pe principalele străzi

articol de: (T.T.)
 Marea Ciuntire
 
Începută  cu ani în urmă, operațiunea de curățare a pomilor stradali are ca scop evitarea unor accidente produse pe timp de furtună. Însă, copacii, înainte de a fi "cheliți", țineau umbră și apartamentelor sau caselor din imediata apropiere a lor, pe lîngă faptul că protejau și străzile de depunerile abunden­te de zăpadă.

Unele străzi au un aspect selenar

Cine străbate azi străzile Nicolae Titulescu sau Spiru Haret, poate observa cum ele au luat aspect saharian, din loc în loc ieșind din pămînt cîte "un stîlp de lemn" fără pic de coronament. Imagi­nea ne aduce aminte de filmele din seria Războiul Stelelor, presărate pe tot locul cu priveliști selenare. Sau poate autoritățile doresc ca buzoienii să fie primii pămînteni care locuiesc pe Lună. Într-adevăr, dorința omenirii este de a coloniza Luna, dar de a merge noi la ea și în nici un caz de a o aduce pe Pămînt. Un alt aspect al acestei defrișări este și faptul că, firma desemnată cu întine­rirea copacilor nu are specialiști care să știe ce crăci trebuie tăiate, muncitorii de la Urbis, tăind la grămadă, toate  crenguțele apărute în fața drujbelor.

"Noi muncim, noi nu gîndim!"

Mai mult, în dorința lor de a arăta șefilor cît de mult au muncit ei în ziua respectivă, pe lîngă crăcuțe și ramuri, oamenii cu drujba taie și cablurile aeriene de televiziune, cele ale Romtelecomului, de Internet și tot ce se mai găsește prin copaci. Ieri și marți, Aleea Dumbrava, sau, mai bine zis, locuitorii acestei străzi au fost privați de a viziona emisiunile TV, tocmai din cauza acestei mari ciuntiri. Cu ce sînt vinovate persoanele de pe această stradă, de sînt private de televiziune? Asta este o întrebare din multele pe care locuitorii urbei și le pun pe marginea acestei acțiuni. Alte întrebări pe care le-am mai auzit erau: "De ce nu se ocupă cu asfaltarea, în loc să taie copacii?" sau "Unde ajunge lemnul de foc rezultat din tăieri?" 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU