Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3404 > Eveniment Nr. 3404 de joi, 1 octombrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Consilierii județeni nu cedează


Război pentru monumentul Răscoalei

Proiectul privind cedarea către municipalitate a Monumentului Răscoalei de la 1907 a fost respins încă o dată în ședința de ieri a Consiliului Județean

articol de: (L.M.)
 Război pentru monumentul Răscoalei
 
Terenul aferent pare mai interesant decît monumentul propriu-zis
Proiectul cu privire la monumentul "Răscoalei 1907" a fost respins pentru a doua oară în Consiliul Județean. Obiectivul face de mai multă vreme obiectul unor polemici între consilierii județeni, dar s-a aflat și în atenția aleșilor locali care, potrivit proiectului, l-ar primi în administrare odată cu o suprafața de teren aferentă. Este posibil ca tocmai acest tren aflat la marginea orașului, în apropierea podului de la Mărăcineni, să fie punctul pe care s-au centrat anu­mite interese și nu monumentul în sine.      

Interesant din punct de vedere imobiliar

Consilierii județeni au respins ieri proiectul pri­vind trecerea monumentului "Răscoalei 1907" și a terenului aferent din proprietatea publică a județului și din administrarea Consiliului Județean în proprietatea publică a municipiului și administrarea Consiliului Local Buzău. Monumentul, situat în zona podului de la Mărăcineni, pare foarte interesant din punct de vedere imobiliar, fiind vehiculată chiar ideea că ar fi o piedică în calea unui proiect imobi­liar, pus la cale de un investitor interesat. Mai exact, terenul aferent monumentului, în suprafață de 1400 de metri pătrați, oferă posibilitatea dezvoltării unor construcții, dar obiectivul împiedică orice demers în acest sens. Asta pentru că, potrivit legislației în vigoare privind administrarea patrimoniului, este interzisă construirea unui imobil pe o suprafață mai mică de o sută de metri de locul în care este amplasat monumentul. La momentul actual, monumentul respectiv și terenul aferent, cu o suprafață de 1400 m.p., se află în administrarea Consiliului Județean.

Obiecții și în C.L.M.

Neînțelegeri pentru locul unde este actualmente amplasat monumentul "Răscoalei de la 1907" au existat și în  Consiliul Local Municipal, unde a intervenit chiar prefectul județului, Valeriu Ungureanu, care a adus serioase obiecții privind afacerea respectivă. Pe terenul cu pricina sînt în conflict trei părți, Consiliul Județean, Consiliul Local Municipal Buzău și un cetățean care are în concesiune respectiva suprafață. Prefectul Ungureanu a anunțat, în ședința Consiliului Local, că se retrage din această chestiune, urmărind totuși problema și soluționarea conflictului. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU