Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3384 > Eveniment Nr. 3384 de marti, 8 septembrie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Schimbările directorilor de școli se lasă cu scandal în teritoriu


Revoltă la școala din Scutelnici

Șeful I.Ș.J., George Balica, declară ca va verifica situația din teren și va lua măsuri

articol de: (I.G.)
Revoltă la școala din Scutelnici
 
De mai bine de două săptămîni, cadrele didactice și părinții copiilor ce învață la Școala generală din comuna Scutelnici, protestează împotriva deciziei de revocare din funcția de director a unei colege cu pregătire superioară și numirea alteia care din punct de vedere profesional are mari carențe. "Nu sînt de acord cu ceea ce s-a întîmplat și anume cu schimbarea din funcție a fostei directoare, pentru că este mult mai pregătită decît nou numita. Nu-mi pare rău decît de neprofesionalitatea respectivei persoane și de modul cum s-a procedat", spune reporterilor ȘANSA, Florentina Pîrlogea, profesor la Școala din Scutelnici, semnatara protestului. Numirea peste noapte de către Inspectoratul Școlar Județean a unei suplinitoare pe postul de director, a scandalizat întreaga comunitate din Scutelnici.Potrivit cadrelor didactice și a sătenilor care au copii la școala respectivă, vechea profesoară ce a ocupat timp de 2 ani această funcție are gradul didactic 2 și rezultate excelente la toate inspecțiile școlare și nu ar avea nici un motiv să fie schimbată din funcție. "Nu mi se pare normal, ca cineva să fie schimbat din funcție pe alte motive decît cele profesionale. Aici nu ar trebui să aibă de a face politica, ci să se meargă doar pe competență. D-na director Mihaela Preda are tot dreptul să fie nemulțumită de schimbare, pentru că nu este corectă", ne spune Coralia Albu, profesor și lider de sindicat la școala din Scutelnici.  

Colegi și părinți indignați

De peste doi ani, Mihaela Preda, fost director la școala amintită spune că la toate inspecțiile a obținut calificativul maxim, iar anul acesta a luat și gradul doi, obligatoriu pentru ocuparea acestui post: "Am terminat Universitatea din București, facultatea de Biologie, iar la examenul de grad doi am luat notă maximă. Nu mi se pare corect ca cineva care nu este nici măcar titular să fie numit în locul meu, pe alte criterii decît cele profesionale. Mai mult, am făcut un proiect în parteneriat de reabilitare a școlii, iar al inspecțiile și orele deschise am ieșit mereu cu calificativ maxim, deic nu văd de ce s-ar hotărî așa ceva", precizează sursa citată. La fel, părinții elevilor ce învață la școala menționată spun că procesul de învățămînt va avea de suferit din cauza noii numiri: "Nu sîntem de acord cu numirea respectivă, pentru că politicanu trebuie să intervină peste educația copiilor. Ne-am obișnuit cu doamna director și ea a luptat mult pentru școala aceasta și a avut rezultate foarte bune laorganizare", spune Mirela Dumitru, părinte.

Inspectoratul cercetează speța

Întrebat despre situația de la Scutelnici, Inspectorul școlar general, George Balica ridică din umeri și spune că nici un director nu a fost schimbat pe alte criterii decît cele profesionale, cu toate că, realitatea infirmă cele declarate de el: "Nici un director care are examenul pentru acest post nu a fost schimbat, mai ales dacă respectivul cadru didactic are gradul doi dat. Vom verifica în continuare situațiile semnalate". Să sperăm că pînă la începere anului școlar, lucrurile se vor calma la Scutelnici, ca și în alte localități unde se întîlnesc situații asemănătoare, iar elevii, care vor începe în curînd școala nu vor avea de suferit datorită acestor frecușuri care nu au nimic în comun cu procesul de educație din unitățile de învățămînt.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU