Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2328 > Eveniment Nr. 2328 de marti, 14 martie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Autogara Nord intră încet-încet în legalitate

articol de: Mihai Bunăziua
Autogara Nord intră încet-încet în legalitate
 

În urma ultimatumului precedat de o amendă de 300 de milioane de lei din partea Gărzii de Mediu, administratorii Autogării Nord Buzău s-au conformat și au luat măsurile pentru intrarea în legalitate. Astfel, autobuzele vechi ce poluau zona atît prin noxe, cît și prin zgomotele produse de motoarele fără catalizatoare turate la maxim, spre disperarea riveranilor, nu mai au voie să parcheze peste noapte în incinta autogării.

Alte măsuri
De asemenea, în momentul sosirii în curtea obiectivului, șoferii autobuzelor trebuie doar să lase călătorii să urce în autovehicul, fără să aștepte mai mult de 30 de minute. "În cazul în care administratorii nu vor respecta normele impuse de noi, prin lege, la prima abatere vom închide autogara", ne-a declarat comisarul-șef al Gărzii de Mediu, Carmen Ichim. Măsurile luate de autorități reprezintă rezultatul mai multor reclamații înaintate de locatarii blocurilor din apropierea autogării. Ei au sesizat faptul că în fiecare dimineață sînt nevoiți să suporte zgomotul motoarelor turate la maxim de șoferii
autobuzelor, dar și fumul gros și negru emanat pe țeava de eșapament a autovehiculelor.

Din week-end sînt alte reguli
De trei zile, noile reguli au început să fie respectate, cel puțin așa susțin oficialii Gărzii de Mediu. Autobuzele nu mai sînt lăsate peste noapte în parcul auto din apropierea supermarketului XXL, iar autobuzele staționează mult mai puțin în autogară decît pînă acum. Inspectorii de mediu vor monitoriza totuși activitatea de la Autogara Buzău Nord, astfel încît să nu mai existe abateri.

 

COMENTARII

tatiana:
programul de lucru de la autogara nord din buzau
as dori sa mi se trimeata pe adresa de emailprogramul de plecare de la outogara nord din buzau si anume lopatari si daca circula si simbata si duminica va multumesc .
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU