Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2327 > Eveniment Nr. 2327 de luni, 13 martie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Vinovații fără vină?


SE REDESCHIDE DOSARUL ȚEPEI TRANS-BUS

articol de: Titi Petre
SE REDESCHIDE DOSARUL ȚEPEI TRANS-BUS
 

Ultimii nominalizați de către Consiliul de Administrație Trans-Bus la plata a peste un miliard de lei, la nivelul anului 2002, cu care a fost țepuită societatea, sînt: Petre Burada, fost consilier local și președinte al comisiei de selecție a ofertelor; Dumitru Balica, fost director al societății; Jan Șerbănoiu -contabil șef, Nicolae Mihu-fost președinte CA

La prima vedere, Călin Armen părea un mărunt șmecheraș autohton care s-a folosit de o carte de vizită trucată pentru a înșela cu peste un miliard de lei societatea de transport călători din Buzău. În urmă cu cîțiva ani, mai exact la începutul anului 2002, Armen a încheiat un contract de leasing cu societatea Trans-Bus, prin care urma să livreze 10 microbuze cu cîte 24 de locuri. Firma de leasing
a încasat taxa de management de 1,3 miliarde de lei, după care a spus că nu poate finaliza contractul. Călin Armen a rămas cu banii, iar contribuabilii buzoieni cu țeapa. Și toate acestea în timp ce personajul flutura pe sub nasul tuturor o carte de vizită falsă, care-l recomanda drept consilier la Camera Deputaților. De altfel, Armen purta la loc de cinste și în parbrizul mașinii personale, un BMW 320 argintiu, înmatriculat B 98 CPL (de la "Compania Populară de Leasing"), un ecuson cu Camera Deputatilor. Din informațiile noastre, "Compania Populară de Leasing", societatea lui Armen, era la a doua acțiune de acest fel.

Microbuze de la mai mulți
La vremea respectivă, municipalitatea buzoiană era asaltată de oferte pentru achiziționarea de minibuze pentru a satisface o parte din cererea călătorilor. Deși erau destule oferte, totuși comisia de selecție condusă de consilierul Petre Burada s-a orientat doar la microbuzele Mitshubishi ce urmau să fie aduse de Călin Armen. Armen a fost adus la Buzău de către colonelul polițist de economic de la Secția 18-București, Dumitru Posea, bun prieten cu consilierul local Petre Burada. După selecția de oferte și avizul consilierilor locali, directorul de atunci de la Trans-Bus, împreună cu contabilul șef, a semnat contractul cu Compania Populară de Leasing a lui Călin Armen.

Consiliul de Administrație nu se lasă
La ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Trans-Bus s-a votat
în unanimitate reluarea diligențelor pentru recuperarea a 1,3 miliarde lei, banii contribuabilior pierduți în afacerea de acum patru ani. Printre cei nominalizați să achite daunele societății sînt: Petre Burada, fost consilier local și președinte al comisiei de selecție a ofertelor; Dumitru Balica-fost director, Jan Șerbănoiu-contabil șef, Nicolae Mihu-fost președinte CA. Dacă cei nominalizați poartă vreo vină, rămîne să se pronunțe instanța de judecată. Intervenția serviciilor secrete care dețin adevărul în această afacere ar fi oportună chiar și acum, în ceasul al 12-lea.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU