Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3341 > Eveniment Nr. 3341 de luni, 20 iulie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Protestele din Sănătate au fost amînate


Sindicaliștii sînt "duși cu zăhărelul" pînă în septembrie

articol de: (C.R.)

Membrii sindicatului Sanitas au renunțat la acțiunile de protest programate pentru această perioadă, după ce, săptămîna trecută, s-au întîlnit și au discutat cu ministrul Sănătății. 
Au fost stabilite cîteva puncte care rezolvă situația pentru iulie și august, iar rectificarea de buget programată pentru luna septembrie ar putea să rezolve situația și pentru trimestrul patru, astfel încît să fie acordate sporurile și drepturile salariale. La întîlnirea cu ministrul Ion Bazac s-a discutat despre starea sistemului sanitar, procesul de descentralizare, preluarea cabinetelor medicale școlare de către autoritățile locale, evaluarea managerilor și, nu în ultimul rînd, plata salariilor. Ministrul Sănătății i-a informat pe sindicaliști că, în fiecare lună, a aprobat deschiderea finanțărilor pentru cheltuielile de personal în conformitate cu solicitările venite din teritoriu.
De altfel, ministrul Bazac a declarat că, așa cum a promis la începutul anului,  a făcut toate demersurile necesare pentru păstrarea sporurilor din sistem și evitarea sincopelor în plata salariilor. Ca bonus, ministrul a decis implicarea sindicatelor în luarea deciziilor din spitale. El a emis o circulară care dă dreptul reprezentanților Sanitas să facă parte din Comitetele directoare ale unităților sanitare din sistem, inclusiv în cele ale direcțiilor de sănătate publică. De asemenea, cîte un membru de sindicat va participa și în comisiile de examinare pentru ocuparea posturilor vacante din sistem.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU