Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3341 > Eveniment Nr. 3341 de luni, 20 iulie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Pericol iminent


Spitalul Județean,la un pas de incendiu

Instalația electrică veche ridică mari probleme, dar nu sînt bani pentru înlocuirea ei

articol de: (C.R)
Spitalul Județean,la un pas de incendiu
 

Chinuiți de lipsa medicamentelor și de temperaturile infernale, pacienții Spitalului Județean ar putea rămîne și fără curent electric, din cauza instalației electrice, veche de zeci de ani. Mai grav este că orice consum în plus de energie poate duce la o pană masivă de curent sau, chiar mai rău, la un incendiu. Problema datează de ani buni, iar electricienii unității spitalicești se străduiesc în fiecare zi să "peticească" instalația, așa încît sistemul să nu cedeze și să producă un adevărat dezastru.

Veche de 35 de ani

Instalația electrică a Spitalului Județean are o vechime de 35 de ani, mai exact de cînd a fost dată în funcțiune unitatea medicală, lucru care dă serioase bătăi de cap angajaților responsabili de întreținere. Cu trecerea timpului, s-au făcut modificări izolate în rețea și asta pentru că unitatea spitalicească a primit în cursul anilor aparatură performantă ce implică un consum mai mare de energie. Nu puține au fost cazurile în care, din cauza suprasolicitării rețelei, panourile electrice au ars, riscînd ca totul să se facă scrum. Singura rezolvare a acestei probleme pe care Spitalul Județean trebuie să o pună cît de repede în aplicare ar fi schimbarea întregii instalații electrice. Asta, însă, ar implica eforturi, dar mai ales costuri imense, iar Spitalul Județean nu le poate susține, cel puțin deocamdată. Cert este că instalația electrică este departe de a fi modernizată, așa că electricienii unității spitalicești trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, dar mai ales cu lițe.

Momentan nu sînt bani

Medicul Doru Nicolescu, managerul Spitalului Județean, spune că schimbarea rețelei electrice este o problemă extrem de importantă, dar că lipsa fondurilor blochează orice demers. "Instalația este la fel de veche ca și unitatea medicală și este normal să apară probleme. Mai ales că, de-a lungul timpului, a fost adusă aparatură tot mai performantă, care solicită un consum ridicat de energie electrică. Momentan, nu dispunem de bani pentru reface­rea instalației, dar sperăm să-i obținem", ne-a declarat managerul Nicolescu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU