Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3304 > Eveniment Nr. 3304 de vineri, 5 iunie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Bătaie pe catedre


Săptămîna viitoare se dă startul înscrierilor

articol de: (M.L.S.)

Pentru examenul de titularizare ce va începe la jumătatea lunii iulie, Inspectoratul Școlar Județean a scos la bătaie peste 1700 de catedre complete și incomplete pentru toate cadrele didactice din județ. Dintre acestea, doar 260 sînt titularizabile, adică au o viabilitate mai mare de patru ani. Șefii din învățămîntul buzoian susțin că, pentru aceste posturi, cea mai mare bătălie se va da între educatori, învățători și profesori de matematică. La polul opus se află catedre care au unul sau două posturi vacante. Săptămîna viitoare se dă startul perioadei de înscriere a candidaților interesați să dea examenul de titularizare pentru posturile puse la bătaie de Inspectoratul Școlar Județean. Sînt însă și unele posturi pentru care există unele condiții speciale. Examenul se va susține pe data de 15 iulie și va consta într-o singură probă scrisă. 
(C.R.)

Război psihologic restanțieri-fisc

Inspectorii Gărzii au plecat la "vînătoare"
Instituțiile subordonate Agenției Naționale de Administrare Fiscală recurg la metode noi de a-i convinge pe datornici să-și plătească impozitele restante. În urma unor directive pri­mite "de sus", inspectorii Gărzii Financiare Buzău calcă de mai bine de două luni pe la sediile firmelor datornice, pentru a vedea din ce cauză nu și-au achitat impozitele către Fisc. Cu toate că pare un război psihologic împotriva restanțierilor, comisarii susțin că nu acționează "la intimidare", ci spun că ajung "pe firul datoriilor", după care informează Fiscul despre ce au descoperit.  
(I.G.)

Inundații la Rîmnic
Ieri, în urma unei ploi torențiale, majoritatea străzilor din  municipiu erau pline, din nou, de crengi de copaci. Un copac a picat peste cablurile de înaltă tensiune și pe acoperișul unei case situată pe strada Păcii. Proprietara casei și cîțiva vecini au rămas fără curent electric. Pentru că anunțaseră defecțiunea la Electrica și nimeni nu ajunsese încă, datorită numeroaselor intervenții, proprietara a anunțat pompierii. În scurt timp un echipaj de pompieri s-a deplasat la fața locului, a tăiat copacul și l-a îndepărtat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU