Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3301 > Eveniment Nr. 3301 de marti, 2 iunie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Conflict instituțional de prost gust


Jandarmii și pompierii se ciomăgesc între ei. la propriu

Un angajat I.S.U a fost bătut de jandarmi, care s-au considerat luați la mișto

articol de: L.M
Jandarmii și pompierii se ciomăgesc între ei. la propriu
 

Victima băuse alcool din greu la un bar vizionînd un meci
O ieșire în oraș cu prietenii s-a încheiat la spital pentru un angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București. Cristi Pană, un tînăr în vîrstă de 26 de ani din Buzău, care lucrează în Capitală ca subofițer la ISU se afla ieri la Spitalul Județean plin de julituri și vînătăi pe care susține că le-ar fi căpătat în urma unei agresiuni din partea unui echipaj de jandarmi.

"Șifonat" de jandarmi
De pe patul de spital de la Urgențe el a povestit cum a fost bătut de jandarmi în fața Crîngului. Cristi Pană afirmă că duminică, puțin după miezul nopții după ce a plecat însoțit de un prieten și un nepot de la un bar din zonă unde urmărise un meci de fotbal la televizor, a fost oprit de doi jandarmi care i-au cerut să se legitimeze. Unul dintre jandarmi s-a prezentat precizînd și gradul pe care îl are, anume sergent major. Pană la rîndul său s-a recomandat cu același grad pe care îl are în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București. Jandarmului i s-a părut că este luat peste picior și îndată spiritele s-au aprins. A chemat prin stație ajutoare, care nu au întîrziat să apară, și împreună cu colegii veniți cu duba l-au încătușat și l-au urcat în mașină. Între timp, anagajatul ISU a fost lovit chiar cu bocancii. A fost dus împreună cu pietenul său la sediul Jandarmeriei, unde după cîteva ore a semnat un proces-verbal prin care a primit un avertisment. Odată scăpat din mîinile jandarmilor a dat fuga la spital pentru că avea dureri mari în special în zona coastelor. Aceasta este varianta sergentului major Cristi Pană de la ISU București.

Înjurături și aburi mulți de alcool
Un alt sergent major, cel de la Jandarmerie care l-a oprit în fața Crîngului și care l-a legitimat, spune cu totul altceva. El spune că a fost provocat de colegul său de minister, care era în stare de ebrietate, și ar fi înjurat ca la ușa cortului, iar legitimarea, încătușarea precum și plimbarea cu duba jandarmilor ar fi fost cu totul legală. La rîndul său, comandantul dispozitivului care a intervenit în ajutorul patrulei de jandarmi spune că sergentul major Pană de la ISU s-a manifestat violent și că a fost nevoie de o încătușare forțată în timpul căreia este posibil să se fi produs rănile cu care acesta a ajuns la spital.

Informare între comandanți
Cazul a ajuns în atenția comandanților de la Inspectoratul de Jandarmi Buzău, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Colonelul Liviu Coman, comandantul jandarmilor buzoieni, și-a informat omologul de la ISU București cu privire la incident și a declarat că în unitatea pe care o conduce va declanșa o anchetă în cazul în care victima va depune plîngere.  

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU