Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3256 > Eveniment Nr. 3256 de miercuri, 8 aprilie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Dosar penal pentru concubin


Minorele nasc pe bandă la maternitatea din Rîmnicu Sărat

Cazul mamei de doar 15 ani este al doilea de acest gen din ultimele trei zile

articol de: C.R.

Cazurile de adolescente din Rîmnicu Sărat care devin mame se înmulțesc cu fiecare zi care trece. Dacă în urmă cu trei zile polițiștii rîmniceni au fost anunțați că o minoră de doar 14 ani este însărcinată în nouă luni cu unul dintre vecinii săi în vîrstă de 32 de ani, luni scenariul s-a repetat. Medicii de la Ambulanță au fost solicitați să intervină în cazul unei adolescente de 15 ani, care se pregătea să nască. Mama fetei a fost cea care a chemat Ambulanța pentru a-i transporta fiica la spital.
 
Concubinii, trași la răspundere
În urma verificărilor, a ieșit la iveală faptul că tatăl copilului minorei este un tînăr de 22 de ani. Acesta ­s-a ales cu dosar penal. Deocamdată, reprezentanții de la Protecția Copilului nu au putut sta de vorbă cu fata, în condițiile în care ea a născut luni prin cezariană, dar vor analiza acest caz în zilele următoare. Cazul mamei de doar 15 ani este al doilea de acest gen din ultimele trei zile. Tot la Rîmnicu Sărat, o fată de numai 14 ani a ajuns în week-end la Maternitate gravidă în luna a noua. Polițiștii au descoperit că tatăl viitorului copil este un bărbat de 32 de ani. Polițiștii i-au întocmit bărbatului dosar penal, iar acesta riscă ani grei de închisoare. "Luni după-amiază, ofițerul de serviciu de la Poliția municipiului Rîmnicu Sărat a fost anunțat că o rîmniceancă a solicitat Ambulanța pentru a o trasnporta la spital pe fiica sa, în vîrstă de 15 ani, însărcinată în luna a noua. Polițiștii au stabilit că fata trăiește în concubinaj cu un tînăr de 22 de ani din Rîmnicu Sărat, motiv pentru care băiatului i s-a întocmit dosar penal", ne-a spus Amalia Vlădescu, de la Biroul de Presă al I.P.J. Buzău.

Anchetă la Protecția Copilului
Acest nou caz al mamei minore a fost adus și la cunoștința reprezentanților de la Protecția Copilului. "Cazul a fost adus și la cunoștința instituției noastre. Din cauza stării medicale a fetei, nu am putut purta nici măcar o discuție cu fata. Urmează să evaluăm situația ei familială și vom stabili care sînt măsurile care se impun. Vom sta de vorbă și cu mama tinerei și vom vedea dacă există posibilitatea reintegrării în familie", ne-a spus Carol Dinu, directorul general adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU