Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2313 > Eveniment Nr. 2313 de vineri, 24 februarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Neprofesionalism incalificabil din partea comisiilor Consiliului Local

Membrii comisiei pentru activități economice-financiare și cei din comisia juridică au avizat favorabil ca directorul SC Urbis Serv SRL să fie plătit cu 94 milioane lei pe lună, fără a mai pune la socoteală primele

articol de: (D.G., P.T.)
Neprofesionalism incalificabil din partea comisiilor Consiliului Local
 

Aceasta înseamnă că directorul Popescu va avea un salariu de șase ori mai mare decît al primarului

Ce face acest director plătit din banii comunității ca să aibă 100 de milioane pe lună?

Dezvăluirile făcute în ziarul de ieri au fost urmate de înjurături la adresa ziariștilor care au redactat materialul

Proiectul de hotărîre în care se stipula salariul directorului Popescu a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliul Local pe motiv că au existat greșeli de redactare

Mai repede se poate accepta ideea că a fost intenție de hoție
Deși legea stipulează clar că materialele aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local trebuie să ajungă la consilieri cu cinci zile înainte, pentru ședința care a avut loc ieri, întîmplător sau nu, materialele au ajuns pe masa consilierilor abia marți. Cu doar două zile înainte. Și asta se întîmplă atunci cînd nu se dorește ca domnii consilierii locali să aibă timp pentru a studia și aprofunda materialele, iar votul să fie doar unul de complezență. Așa după cum relatam în ziarul nostru de ieri, la propunerea primarului Boșcodeală, consilierii ar fi trebuit să accepte Bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2006 al SC Urbis Serv SRL, societate al cărei acționar unic este tocmai Consiliul Local Municipal Buzău. Înainte de a fi parafat de primarul Boșcodeală, Proiectul de buget al SC Urbis a fost aprobat în Consiliul de Administrație al societății și a fost discutat și aprobat de către membrii comisiei pentru activități economice-financiare și ai comisiei juridice. Cele trei organisme au aprobat la unison ca directorul general executiv al socității să aibă un salariu de 94 milioane lei lunar, fără a mai pune la socoteală eventualele prime lunare. După publicarea acestor aspecte în numărul de ieri al ziarului "Șansa", la adresa ziarului și ziariștilor a fost adresat un potop de înjurături și acuze din partea unor persoane care acceptă ca banii comunității să fie cheltuiți fără chibzuință.

"Șansa" a avut dreptate
Dacă "Șansa" nu ar fi tras semnalul de alarmă, consilierii ar fi votat fără să clipească un salariu pentru directorul Urbis de șase ori mai mare decît al primarului. Situația este cu atît mai delicată cu cît intrăm mai adînc în miezul problemei. Deși în proiectul de hotărîre cifrele arătau o majorare de 143 la sută față de anul 2005, în realitate salariul directorului era prevăzut în 2006 de 2, 35 ori mai mare și asta în condițiile în care fostul director mai avea și studii superioare. Mai mult, responsabilitățile actualului director Popescu nu pot justifica un salariu gigant plătit din bani publici. Spre știința domnilor din comisii care și-au pus parafa pe proiect, astfel de salarii abia primesc directorii generali ale companiilor multinaționale.

Lipsă crasă de profesionalism
Proiectul cu pricina a trecut prin comisii fără ca membrii acestora să fi văzut extrem de multele inadvertențe, ceea ce nu face altceva decît să demonstreze lipsa de profesionalism. Știindu-se cu musca pe căciulă, înainte de intrarea în ordinea de zi a ședinței de ieri, directorul Ioan Popescu a retras proiectul de hotărîre, motivația fiind cea a existenței unor greșeli de redactare. Gestul grăbit și confuz pare mai degrabă să ne ducă spre ideea unei intenții de hoție. 

 

COMENTARII

tuclea:
comentariu
Aveti perfecta dreptate.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU