Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3235 > Eveniment Nr. 3235 de sambata, 14 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Așteptarea va lua sfîrșit


Urgențele stomatologice, tratate în spital

Înființarea unui cabinet stomatologic a fost prevăzută în bugetul pe 2009

În Spitalul Județean va fi înființat, pînă la sfîrșitul anului, un cabinet stomatologic care va putea asigura urgențele pe timp de noapte, în weekend, dar și în zilele de sărbătoare. La sfîrșitul anului trecut, conducerea Direcției de Sănătate Publică a inclus în bugetul pe 2009 și fonduri pentru înființarea unui astfel de cabinet. Mai mult, re­pre­zentanții D.S.P. spun că au fost identificați și medici interesați să-și desfășoare activitatea în noul cabinet din Spitalul Județean.

Medicii școlari vor asigura urgențele
De ani buni, Direcția de Sănătate Publică primește sute de cereri de la cetățeni, prin care se solicită înființarea unui cabinet stomatologic care să poată asigura tratarea urgențelor atunci cînd celelalte cabinete de specialitate nu sînt deschise. Proiectul a fost propus în urmă cu mai bine de doi ani, dar nu a fost pus în aplicare din mai multe motive. Autoritățile sanitare au susținut, în mai multe rînduri, că Spitalul Județean nu deține un spațiu corespunzător pentru înființarea unui astfel de cabinet și că nici un medic nu este interesat de o cola­borare în acest sens. Mai mult, nu au existat nici fonduri care să permită dotarea cabinetului. Conducerea Direcției de Sănătate Publică promite însă că anul acesta proiectul va prinde contur. A fost deja identificat un spațiu la Unitatea de Primire Urgențe unde ar putea funcționa cabinetul respectiv, iar personalul nu va lipsi.

Dispuși să colaboreze
Autoritățile au discutat cu medicii dentiști din școli, care s-au arătat interesați să colaboreze. Probleme sînt însă în ceea ce privește finanțarea și, implicit, achiziționarea de aparatură de specialitate. Bugetul pe 2009 nu a fost încă aprobat, așa încît autoritățile nu știu ce sume vor avea la dispoziție. Înființarea unui cabinet stomatologic care să asigure urgențele este o prioritate pentru autoritățile medicale, în condițiile în care numărul de solicitări este tot mai mare, iar Spitalul Județean nu dispune de o secție de chirurgie maxilo-facială care să poată prelua cazurile.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU