Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3231 > Eveniment Nr. 3231 de marti, 10 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Subvenții mărite pentru creditele agricole


Cea mai mare creștere este pentru grîu

Valoarea subvenției pentru creditele agricole a crescut de pînă la trei ori, în funcție de cultură. Cea mai mare creștere a subvenției este cea pentru grîu, secară, orz, orzoiacă și rapiță, aceasta ajungînd de la 10 la 30 la sută din valoarea totală a creditului. De creșteri mari ale sprijinului vor beneficia și cultivatorii de porumb, floarea-soarelui, soia, orez, sfeclă de zahăr și legume de cîmp, valoarea subvenției fiind de 20 la sută din valoarea creditului. Pentru întreținerea și recoltarea plantațiilor de pomi și arbuști fructiferi va fi acordat un sprijin de 30 la sută din valoarea creditului contractat, în timp ce pentru plantațiile viticole, acesta va ajunge la 25 la sută. Totodată, valoarea subvențiilor la credite crește și la plante furajere, legume de seră, ciuperci, cartofi, flori, plante medicinale și aromatice, hamei, precum și pentru crescătorii de păsări, animale și albine.  
(C.R.)

17 Șoferi beți doar în două zile
Ziua bărbatului, sărbătorită la volan, mai devreme
Lucrători ai Serviciului Poliției Rutiere și agenții de poliție rurală au intensificat activitățile pentru sancționarea indisciplinei în trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație. Una dintre prioritățile acțiunilor desfășurate a fost reprezentată de scoaterea din trafic și sancționarea conducătorilor auto care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, sens în care au fost efectuate 317 testări cu aparatul "Drager". Pe DJ 203 A, la ieșire din municipiul Rîmnicu Sărat, a fost depistat un cetățean de 41 de ani, care avea o concentrație alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferului i-au fost recoltate probe biolo­gice de sînge în vederea stabilirii alcoolemiei și i s-a întocmit dosar penal. Dosare penale s-au întocmit și pe numele altor 4 buzoieni, în cazul cărora etilotestul a indicat valori între 0,47 - 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în cazul altor 12 bărbați, cu vîrste cuprinse între 29 și 57 de ani, toți din Buzău, s-au aplicat sancțiuni cu puncte-amendă și reținerea permiselor în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile, întrucît au avut între 0,11 și 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.
(I.G.)


Culcat pe șosea
Sîmbătă seara, în timp ce conducea un autoturism pe DC 13, în localitatea Amara, comuna Balta Albă, un bărbat de 59 de ani, din orașul Ianca, județul Brăila, a trecut cu mașina peste un buzoian în vîrstă de 55 de ani, care era culcat pe partea carosabilă. În urma accidentului bărbatul întins pe șosea și-a pierdut viața. S-a întocmit dosar penal, iar cercetările sînt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU