Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3231 > Eveniment Nr. 3231 de marti, 10 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

La limita subzistenței


Șapte mii de persoane trăiesc din mila Primăriei

De mai bine de cinci ani, numărul persoanelor care primesc ajutor din partea autorităților este constant

Mii de cetățeni din municipiu trăiesc de pe o zi pe alta numai din mila autorităților locale. În prezent, peste șapte mii de per­soane au ce pune pe masă numai cu ajutorul Primăriei. Toți trăiesc de pe o zi pe alta și abia au ce să le dea copiilor să mănînce. Fără sprijinul Primăriei mulți nu s-ar des­curca niciodată, chiar dacă banii pe care îi primesc nu înseamnă mai nimic pentru omul obișnuit, doar 81,5 lei pe lună.

Criză în tot județul
Totuși, într-un an, suma alocată sărmanilor din oraș nu este chiar neînsemnată. Acest an va fi însă o încercare și mai mare pentru săracii orașului, dar și pentru alți buzoieni. Criza economică afectează tot mai multe familii, iar de la un trai cu lipsuri la sărăcie nu este cîteodată decît un pas. Reprezentanții Primăriei speră totuși ca numărul celor greu încercați de aceste vremuri să fie cît mai mic. În comparație cu numărul de locuitori, Buzăul nu este însă o localitate atinsă de sărăcie. Multe alte comune și chiar orașe din județ au o problemă mult mai serioasă din acest punct de vedere.

Măsuri anticriză
Primarul Constantin Boșcodeală spune că municipalitatea cheltuie aproximativ patru la sută din bugetul local pentru asistența socială. "Avem deja un număr foarte mare de asistați social, dar sperăm ca numărul lor să nu mai crească. De mai bine de cinci ani, numărul lor este constant. Ar trebuie să trecem ușor peste criză, astfel încît numărul de cetățeni care sînt asistați social prin intermediul primăriei să nu crească. Evident, prin programul anti-criză pe care și l-a propus municipalitatea de sprijinire a investițiilor locale sau străine în municipiul Buzău, iar pe de altă parte, stimularea investițiilor din fonduri europene", ne-a declarat primarul Constantin Boșcodeală.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU