Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3227 > Eveniment Nr. 3227 de joi, 5 martie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Pînă la 30 iunie


Două tipuri de rețete medicale

Pensionarii din județ care vor primi de la medicul de familie două tipuri de rețete nu au motiv de îngrijorare. Asta deoarece, pentru aplicarea deciziei guvernamentale de compensare cu 90 la sută a medicamentelor pentru pensio­narii cu venituri sub șase sute de lei pe lună, CNAS a tipărit și le-a distribuit medicilor de familie un nou formular de rețetă medicală. Iar pentru a permite epuizarea stocurilor din vechile formulare aflate încă la medici, pînă la 30 iunie 2009 se vor putea face prescripții pe ambele tipuri de formulare. Astfel, în acest interval de patru luni, prescripțiile pentru pensionarii cu ­ve­nituri mici se vor face numai pe noile formulare de rețetă, iar prescripțiile pentru celelalte categorii de asigurați fie pe vechile formulare, fie pe cele noi. După 30 iunie, rețetele medicale nu vor mai putea fi prescrise decît pe noile formulare. Și farmaciile s-au pregătit pentru noile tipuri de medicamente compensate 90 la sută, acestea actualizîndu-și softurile pentru noile tipuri de compensate. 
(C.R.)


Șofer reclamat la Poliție
A lovit un pieton pe trecere și a fugit de la locul accidentului
Lucrătorii din cadrul Dispeceratului Inspectoratului de Poliție Județean au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe strada M. Kogălniceanu din municipiul Rîmnicu Sărat, victima fiind o tînără de 19 ani, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal. În sesizare se preciza și că autorul accidentului nu a rămas la fața locului, continuîndu-și deplasarea către Focșani. Polițiștii  care cercetau cauza au reușit identificarea autoturismului și a celui care s-a aflat la volan în momentul producerii evenimentului, fiind vorba despre un bărbat de 44 de ani, din Vaslui. Acesta a fost contactat telefonic și s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Rîmnicu Sărat în aceeași seară, cînd a și fost audiat. În urma testării cu etilotestul, s-a stabilit că nu consumase băuturi alcoolice. Victima a suferit leziuni ce nu au impus internarea.
S-a întocmit dosar penal, iar cercetările sînt continuate de polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Buzău. 
(I.G.)


10 transportatori amendați
Polițiștii din Țintești și Vadu Pașii, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău au verificat pe Șoseaua Pogonele și în Autogara Sud conducătorii auto care execută transport de persoane fără a avea documentele prevăzute de lege. Au fost verificați conducătorii auto care transportă persoane în regim taxi, fiind controlate atît documentele personale și ale autoturismului, cît și documentele specifice pe care trebuie să le dețină, dacă efectuează transport de persoane. În urma acțiunii, 10 șoferi au fost sancționați conform O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU