Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3222 > Eveniment Nr. 3222 de vineri, 27 februarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

O propoziție care poate explica multe


Un polițist la 1.000 de cetățeni

În tot Buzăul lucrează doar 16 sectoriști

Peste 40 de infractori din Buzău, vinovați pentru diferite fapte care contravin legii, se află în libertate, fiind posibil ca în orice moment să comită infracțiuni. Mai grav este că, după cum spun chiar reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, cei 40 de infractori n-au putut fi prinși pînă acum. Cu toate eforturile depuse de efectivele Poliției, peste 40 de persoane acuzate de o serie de infracțiuni se află încă în libertate și reprezintă un real pericol pentru siguranța cetățenilor.

Un polițist la o mie de locuitori
Invitat în emisiunea "Sens Direct" de la Focus Tv, comisarul-șef Bogdan Despescu, adjunctul comandantului Inspectoratului Județean de Poliție, a declarat că situația nu este deloc bună, dar că se fac eforturi pentru prinderea și sancționarea infractorilor. Mai mult, siguranța cetățenilor reprezintă o problemă care datează de o bună perioadă de timp, mai ales că efectivele Poliției sînt tot mai reduse. Potrivit sursei sus citate, Inspectoratul Județean de Poliție are un deficit de mai bine de două sute de polițiști și peste o sută de funcții rămase vacante. Prin urmare, teoretic, media este de un polițist pentru 545 de locuitori, dar efectiv, un polițist asigură siguranța pentru mai bine de o mie de cetățeni. Asta, pentru că efectivele de agenți care ies efectiv pe teren și intră în contact cu populația, sînt foarte mici, situîndu-se chiar sub media pe țară. Probleme sînt și în ceea ce privește numărul de sectoriști pregătiți să intervină în anumite zone ale municipiului.
În prezent, doar 16 polițiști de proximitate își desfășoară activitatea în opt zonel de siguranță. O singură zonă de siguranță include două sau chiar trei carcere, ceea ce este total insuficient, comparativ cu nevoile popu­lației.


Cetățeni neinstruiți
Comisarul-șef Bogdan Despescu a declarat la "Sens Direct" că Poliția se confruntă cu un deficit foarte mare de personal,dar că se fac eforturi pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii. "Nu avem cadre suficiente, iar asta ne îngreunează foarte mult activitatea. Așa ajungem la situații în care un singur polițist trebuie să asigure liniștea și siguranța a sute de cetățeni. Chiar și așa, nici populația nu este foarte bine instruită și nu puține sînt cazurile în care îi «invită», efectiv, pe hoți să fure", a declarat comisar-șef, Bogdan Despescu.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU