Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3211 > Eveniment Nr. 3211 de sambata, 14 februarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

O întrebare adresată de enoriași


Cine cere autorizația de demolare pentru scheletoanele de lîngă catedrală

Birocrația încurcă, la propriu, cetățenii care se împiedică de cîțiva ani de schelele metalice din fața Catedralei

Cine cere autorizația de demolare pentru scheletoanele de lîngă catedrală
 

Schelele metalice din fața Catedralei Sfîntul Sava, deși au soarta pecetluită, după ce judecătorii Curții de Apel Ploiești au respins recursul formulat de firma Mobil Line împotriva deciziei Tribunalului Buzău de anulare a autorizației de construire, zac tot acolo de aproape un an de zile. Cu toate că, potrivit responsabililor din cadrul Primăriei, pe rol, la aceeași instanță mai ­există o "revizuire" a hotărîrii definitive și irevocabile, enoriașii parohiei Sf.Sava așteaptă demolarea construcțiilor, care... nu mai vine!

Bătălii cîștigate
Hotărîrea pronunțată în urmă cu aproape un an de magistrații prahoveni pune capăt unui adevărat război purtat prin sălile de judecată timp de mai bine de trei ani, iar Parohia Sfîntul Sava a reușit, în sfîrșit, să ceară demolarea controversatelor schelete pe care se intenționa să se construiască spații comerciale. Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat printr-o hotărîre definitivă și irevocabilă în sensul anulării autorizației de construire emisă de autorități societății comerciale Mobil Line SRL. Chiar dacă litigiul a fost cîștigat de către Parohia Sfîntul Sava, de aproape un an, cele două construcții stau la locul lor. Viceprimarul Fănică Bîrlă explică faptul că, acele construcții așteaptă autorizația de demolare, pentru a fi demontate: "Săptămîna viitoare, vom notifica ambele părți, respectiv parohia Sf.Sava și S.C. Mobil Line SRL cu privire la respectarea hotărîrii judecătorești și după aceea, următorul pas va fi sesizarea din oficiu, pentru emiterea unei autorizații de demolare a construcției."

Ultimul pas….împiedicat!
Recursul de la Curtea de Apel Ploiești cîștigat de Parohia Sfîntul Sava este, în mod evident, ultimul pas în demersul de a scăpa de grinzile metalice care au generat un nesfîrșit scandal, numai că…nu are cine să ceară autorizația de demolare. Parohia este îndreptățită a cerut în repetate rînduri să se respecte decizia instanței de judecată, dar în afară de promisiuni, nimic concret nu
s-a întîmplat.

Promisiuni repetate

"Reprezentanții Primăriei ne-au promis în repetate rînduri că vor pune în aplicare decizia Tribunalului, dar pînă acum nu s-a întîmplat nimic, cetățenii împiedicîndu-se în continuare de schelele metalice. Sperăm ca pînă la hramul Catedralei totul să revină la normal", precizează Pr. Dr. Mihail Milea, parohul de la Sf. Sava. Surse din cadrul Primăriei spun că respectivele construcții nu pot fi demolate decît tot cu o autorizație emisă de administrația locală. Deci rămîne să vedem cine va cere și plăti acea autorizație, deoarece sursele noastre spun că se ridică, numai alcătuirea hîrtiilor la peste 10 milioane de lei vechi, și mai ales ne întrebăm cînd va începe acțiunea practică de demolare a schelelor?

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU