Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3209 > Eveniment Nr. 3209 de joi, 12 februarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Campanie preventivă pe DN 10

Drumul spre Brașov și străzile din Buzău vor fi supravegheate zi și noapte de polițiști

Inspectoratul de Poliție Județean își mobilizează forțele începînd de astăzi pentru o nouă campanie de prevenire a accidentelor rutiere. Programul derulat pe parcursul a două luni are drept obiective stoparea trendului ascendent al evenimentelor rutiere și reducerea cu 25 la sută a accidentelor grave pe Drumul Național 10 care leagă Buzăul de Brașov. Campania vizează și traficul în municipiul Buzău, unde conducerea IPJ avertizează că pie­to­nii vor fi atent monitorizați și sancționați mai dur decît pînă acum în cazul în care vor încălca regu­li­le de circulație. În acțiu­ne vor fi implicați nu doar polițiștii de la "Rutier" ci și cei de la Ordine Publică și cei de pe posturile comunale. Două programe ase­mă­nătoare s-au desfășurat în cursul anului trecut pe DN 2 E 85 și DN 2 B.
(L.M.)


Funcționarii publici nu renunță la sporuri
Sindicaliștii amenință din nou cu proteste
Funcționarii publici amenință cu declan­șarea imediată a acți­unilor de protest la nivel național dacă guvernul va decide să ­eli­mine actualul regim de sporuri de care se bucură în prezent. Comunicatul  Sindicatului Li­ber "Finanțe Publice" Buzău informează că nu vor fi organizate pro­teste pînă în data de 15 aprilie, însă se precizează că, în funcție de discuțiile purtate cu membrii Guvernului după această dată, se vor decide eventualele acțiuni de protest. În plus, "Consiliul Unional a constatat o lipsă de corectitudine în actul guvernamental, deoarece pe de o parte se discută de reduceri de drepturi salariale și de personal, iar pe de altă parte se fac angajări în zone ministeriale, mă­rind nejustificat cheltuielile", se mai arată în comunicatul primit la redacție.     
(R.B.)


Banii înapoi
Banii necheltuiți de primăriile din județ în 2008 se vor întoarce în localitățile din județ. Comunele care nu au reușit să cheltuiască fondurile au fost obligate de actualul Guvern să returneze banii la bugetul de stat. Măsura redistribuirii acestor sume către bugetele locale este ca o gură de oxigen pentru autoritățile locale care s-au văzut în situația de a renunța la unele proiecte importante. Președintele Adunării Generale a Asociațiilor Comu­nelor din România, Filiala Județeană Buzău, Marian Mușat, susține că deși este bine venită această măsură important este ca banii să nu se facă pe criterii politice. Din județul nostru, prevederile ordonanței de urgență de anul trecut au vizat 20 de unități administrative teritoriale. Printre acestea se numără consiliile locale din Săhăteni, Merei, Stîlpu, Pietroasele, Viperești, Măgura și Pogoanele. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Direcției de Finanțe, suma totală restituită la bugetul de stat de cele 20 de localități buzoiene se ridică la  peste 18 miliarde de lei vechi.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU