Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3207 > Eveniment Nr. 3207 de marti, 10 februarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

S-au împuținat sponsorii și au crescut cererile


Internații în fundația "Sf. Sava", în pericol de îngheț

Cu toate că nu mai sînt bani suficienți, proiectele se desfășoară în continuare

articol de: Iulian Gavriluta
Internații în fundația "Sf. Sava", în pericol de îngheț
 

Criza economică generală a făcut ca mulți dintre sponsorii care donau sume de bani importante pentru proiectele aflate în desfășurare la Fundația "Sf. Sava" să se retragă. De asemenea, criza se simte tot mai mult și datorită faptului că s-au înmulțit cererile de internare în așezămintele ce aparțin de Fundația amin­tită. Responsabili din cadrul instituției menționate precizează că toate proiectele aflate în desfășurare sînt funcționabile și deocamdată singurele probleme se măr­ginesc doar la plata facturilor curente la apă, gaze și electricitate.

Criza, bat-o vina
Toate problemele la cele 18 proiecte aflate în derulare au început odată cu declanșarea crizei economice, cînd diferitele persoane fizice și juridice și-au retras sprijinul financiar acordat Fundației "Sf. Sava", condusă de Pr.Dr.Mihail Milea. Cele mai afectate dintre proiectele derulate par să fie Așezămîntul de bătrîni de la Cîmpeni, Campusul de la Bisoca și Cantina socială de la sediul Fundației, din municipiu. Părintele Mihail Milea spune că mai accentuat se resimte criza în legătură cu unele plăți la facturile de utilități: "Criza mondială ne afectează pe toți, deoarece unii sponsori s-au retras și nu mai beneficiem de ajutorul acestora. De asemenea, numărul mare de cereri pentru a ­be­ne­ficia fie de masa oferită la cantina noastră socială, fie de locurile în așezămintele de bătrîni, au făcut ca unele facturi la utilități să fie plătite cu întîrziere. Menționăm că la ora actuală, cu toate dificultățile întîmpinate, toate proiectele se află în desfășurare. Sperăm ca în cel mai scurt timp totul să revină la normal".

Se așteaptă sponsorii
Cu toate că, ani la rînd, Fundația "Sf. Sava", condusă de părintele Milea, a beneficiat atît de ajutorul instituției locale, cît și naționale, sponsorii principali au fost diferite persoane fizice și juridice care au înțeles scopul de utilitate publică al programelor derulate și au ajutat fiecare cum au înțeles. În continuare se speră că cei interesați să sponsorizeze proiectele în derulare, fie și pînă la revenirea fondurilor oficiale și plata facturilor curente.

 

COMENTARII

yo:
un bun sponsor Episcopul Epifanie
Mai mulţi preoţi şi credincioşi s-au arătat indignaţi de "gusturile" episcopului

Nu este prima dată cînd Episcopul Buzăului şi al Vrancei dă dovadă de astfel de "gusturi" costisitoare în legătură cu maşinile din parcul auto al Episcopiei.

Mult discutata achiziţionare a limuzinei de lux, de la finele anului trecut, a golit visteriile instituţiei de peste 100.000 de euro. Maşina vizată de episcopul Epifanie Norocel este un model al mărcii germane Mercedes. Apropiaţii săi au încercat să achiziţioneze limuzina încă de anul trecut, însă modelul nu era pe placul lui. Epifanie Norocel are 76 de ani, împliniţi pe 14 decembrie anul trecut, iar dacă ar fi fost mulţumit de modelul prezentat de "subalterni",l-ar fi putut considera drept cadou de ziua sa. Pretenţiile lui Epifanie i-au deranjat pe mulţi dintre preoţii vrînceni şi buzoieni. Epifanie Norocel este unul dintre cei opt episcopi ai B.O.R. suspectaţi de colaborare cu securitatea. Se pare că dosarul său de la CNSAS, în care se dezvăluia numele de cod al episcopului, dar şi activitatea sa de spionaj în folosul securităţii, a fost distrus, imediat după 1989. Într-un final, episcopul a obţinut de la CNSAS o adeverinţă prin care se infirmau acuzaţiile de colaborare cu securitatea, însă au rămas, în continuare, multe semne de întrebare cu privire la veridicitatea actului emis de CNSAS. Se vede treaba că unii-s prea înalţi pentru a fi atinşi de criză şi îşi permit maşini luxoase, în timp ce cetăţenii de rînd de abia îşi pot achita taxele şi ratele la bănci.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU