Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2307 > Eveniment Nr. 2307 de vineri, 17 februarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

După demiterea fostului director, dr. Maria Cristache,


La Săpoca, Ministerul Sănătății i-a sedat pe guralivi

Gălăgie mai fac cei care contestă angajările dubioase Și cei care se "hodinesc" la casa de oaspeți de la Ojasca

articol de: Doru Gheorghiade
La Săpoca, Ministerul Sănătății i-a sedat pe guralivi
 

Chiar și după demiterea fostului director al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță de la Săpoca, dr. Maria Cristache, apele în interiorul unității rămîn tulburi. Cu cîteva zile în urmă un nou scandal a izbucnit atunci cînd noua conducere (formată, însă, din persoane care-și fac de mult treaba la Săpoca) a fost acuzată de cîțiva candidați că a trucat procesul de angajări dispus de Ministerul Sănătății.

Este una dintre problemele asupra căreia "Șansa" a atras atenția într-o serie de materiale arătînd că, practic, între membrii conducerii și angajați s-au stabilit relații de rudenie prin alianță de tip naș-fin și viceversa, dar și comerciale, căci multe dintre acțiunile de aprovizionare s-au făcut prin firmele căpușă aparținînd unor angajați sau interpuși ai acestora.

Acuzatorul a fost dat afară
Cea care a atras atenția public asupra acestor aspecte și-a rupt gîtul după un simulacru de control efectuat de Direcția de Audit și Control și al Comisiei de Psihiatrie și Sănătate Mintală, control pe care chiar doctorița Cristache îl solicitase în scris. Vizitele băieților de la Săpoca la Ministerul Sănătății, la domnul Valentin, un dinozaur uitat în funcție de ani de zile, s-au dovedit eficiente, căci lucrurile au fost puse la punct. Scandalurile angajărilor s-au reluat, Maria Cristache a fost demisă pentru chestiuni minore admnistrative și nimeni n-a mai explicat cum s-au cheltuit banii spitalului.

Cum a rămas cu camera secretă de la Ojasca?
Cum s-au făcut datorii, dar cuibul de nebunii de la Ojasca, dotat cu băuturi fine, televizor ultramodern, DVD, spoturi și casete cu filme deocheate? O fi fost pentru bolnavii cu discernămînt abolit ce urmau să vină de la Poiana Mare? Dreptul la replică trimis, am înțeles întregii prese, de conducerea interimară nu explică nici cum s-au cheltuit banii și s-au făcut case frumoase, nici cum s-au făcut angajările și nici aprovizionările. Am înțeles de la doamna director general dr. Iuliana Crețu că la Săpoca e liniște. Dar pe la camera de oaspeți de la Ojasca ce se mai întîmplă?

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU