Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3166 > Eveniment Nr. 3166 de marti, 16 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18
Țara, o miză pierdută la poker

de Radu Tudor
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Împotriva violenței domestice


Proiectul urmărește sensibilizarea comunităților locale

Astăzi de la ora 12.00, la Centrul de Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău va avea loc lansarea Proiectului "O viață fără violență". Proiectul a fost inițiat de Asociația Ghizilor și Ghidelor din România în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, Centrul de Asistență Psiho - Pedagogică, Asociația Copiilor Abandonați, Direcția de Muncă și Protecție Socială, Grădinița cu program prelungit nr.5 din Buzău, Fundația "Sf. Sava" și primăriile din Buzău, Rîmnicu Sărat, Cislău, Valea Rîmnicului și Bisoca. Proiectul are ca scop conștientizarea și sensibilizarea comunității locale asupra gravității fenomenului violenței domestice împotriva femeilor și copiilor și se va derula pînă în luna februarie 2009.
(L.M.)


Trebuie reînnoit avizul de încadrare în condiții deosebite

ITM are un plan de prevenire și protecție revizuit
Angajatorii vor avea posibilitatea reînnoirii avizului de încadrare în condiții deosebite de muncă pînă la data de 31 decembrie 2009. Reînnoirea avizului de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite se acordă de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în baza planului de prevenire și protecție revizuit, care să asigure îmbunătățirea nivelului securității și al protecției sănătății lucrătorilor. Pentru a obține reînnoirea avizului, este nevoie de raportul medical întocmit de medicul de medicina muncii privind starea de sănătate a lucrătorilor expuși la noxele fizico-chimice și agenți biologici, care au determinat încadrarea locurilor de muncă în condiții deosebite, pentru perioada cuprinsă între data reînnoirii și data de 31 decembrie 2008, dovada depunerii la casele teritoriale de pensii a documentului prin care s-a obținut reînnoirea avizului.   
(L.R.)

Deduceri fiscale majorate
De la 1 ianuarie 2009, limita de deductibilitate a contribuțiilor la sistemul de pensii facultative din veniturile din salarii va crește de la 200 euro la 400 euro pentru fiecare participant într-un an fiscal atît pentru angajator, cît și pentru angajat. De asemenea, s-a adoptat majorarea nivelului de deductibilitate pentru asigurările voluntare de sănătate de la 200 euro la 250 euro efectuate într-un an fiscal, atît pentru angajator, cît și pentru angajat.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU