Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3161 > Eveniment Nr. 3161 de miercuri, 10 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Indolență oficială sau aplicare normativă înainte de termen?


Functionari indolenti

La Direcția de Finanțe, ghișeul unde se calcula taxa de poluare a fost închis în nasul cetățenilor, înainte de terminarea programului

articol de: (I.G.)
Functionari indolenti
 

Cu toate că, oficial, triplarea taxei de poluare trebuia să intre în vigoare de săptămîna viitoare, la ghișeele speciale din cadrul Direcției de Finanțe ieri se percepea deja taxa majorată!
Dacă săptămîna trecută mai vedeai cîte un cetățean sau chiar doi așteptînd liniștit la coadă, astăzi a fost un adevărat război datorită triplării peste noapte a taxei de poluare. Totuși, acum două zile, un buzoian ne-a semnalat un fapt nu tocmai potrivit pentru un funcționar public: pe ultima sută de metri, în timpul programului, cetățeanului nostru i s-a trîntit în nas ușa, spunîndu-i-se că nu se mai primesc cereri. Știau oare angajații că peste noapte se va mări taxa sau a fost o neglijență de serviciu?

Triplată peste noapte

Deși se auzea că va intra în vigoare săptămîna viitoare, triplarea taxei de poluare, agită deja spiritele printre cetățenii care au vrut să plătească taxa în formatul vechi, pînă la ivirea Ordonanței guvernamentale apărute de peste noapte. Constantin Iordache din Buzău ne-a sesizat la redacție cu privire la faptul că unul din ghișeele speciale, unde se calcula taxa de poluare, de la Finanțe, a fost închis înainte ca programul de lucru să se fi încheiat: "Am fost la 16.10 la ghișeu, iar funcționara ne-a spus că nu mai calculează nimic și să ne întoarcem a doua zi. După cum se știe, a doua zi se lua taxa triplu, dar nu înțeleg dacă programul era pînă la 16.30, de ce totuși nu se respectă? Am fost în audiență la director, dar degeaba, nici nu ne-a băgat în seamă. Am pierdut, din cauza indolenței, sute de euro."

S-a acționat deliberat

Cu toate că se anticipase ca taxa să fie triplată, la ghișeele de la Finanțe nu s-au îngrămădit prea mulți, după spusele reprezentanților instituției cîte 10, maxim 15 pe zi, totuși incidentul petrecut acum cîteva zile lasă un semn de întrebare: s-a acționat în acest mod deliberat pentru că se știa că a doua zi taxa va fi mai mare, sau a fost doar o simplă indolență din partea unui angajat?  Din păcate, am vrut să aflăm și punctul de vedere oficial al reprezentanților Direcției în legătură cu cazul semnalat, dar, cu toate insistențele, nu l-am putut obține.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU