Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3158 > Eveniment Nr. 3158 de sambata, 6 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

La primăvară, invazie de cîini fără stăpîn


Haitele de maidanezi au scăpat de sub control

Proiectul pentru sterilizarea cîinilor comunitari, suspendat din lipsă de fonduri

articol de: (I.G.)
Haitele de maidanezi au scăpat de sub control
 

Tocmai cînd se credea că administrația locală a început în sfîrșit un program specializat pentru sterilizarea cîinilor fără stăpîn, acesta a fost oprit pentru simplul fapt că nu mai sînt fonduri. "Curățenia" începută de autorități a fost repede abandonată. Fie din cauza suprapopulării padocului special amenajat, fie din lipsă de fonduri pentru sprijinirea campaniei de sterilizare, cîinii au fost lăsați o perioadă în pace și au făcut ce știu ei mai bine: să se înmulțească și să atace! Dilemă mare la Palatul Comunal, deoarece autoritățile sînt prinse între ciocanul opiniei publice care vrea curățenie pe străzi și nicovala suprapopulării padocului pentru patrupezi.

Invazia maidanezilor continuă

Cu siguranță, perioada de toamnă le-a priit animalelor fără stăpîn, deoarece peste tot, prin cartiere, aceștia s-au înmulțit necontrolat, astfel, la primăvară vom avea cel puțin un număr dublu de cîini comunitari pe străzi. Încercarea de a steriliza cîinii a dat roade o vreme, numai că problemele suprapopulării padocului și lipsa banilor pentru continuarea campaniei specifice, odată începută, a făcut ca totul să fie abandonat, autoritățile așteptînd vremuri financiare și legislative mai bune. Parcă nu erau de ajuns aceste probleme, acum însă, cetățenii din diferitele cartiere ale orașului asaltează cu sesizările telefonice reporterii ȘANSA spunînd că, majoritatea femelelor au devenit foarte agresive atunci cînd cineva trece pe lîngă ele din simplu, motiv că au pui. În lipsa banilor și a soluțiilor pertinente, atît din partea autorităților locale cît și a asociațiilor de protecție a animalelor, dacă nu se vor lua măsuri imediate, la primăvară ne vom trezi cu adevărate haite care vor ataca pe oricine le încalcă teritoriul, iar costurile de sterilizare și găzduire vor fi implicit mult mai mari.

Promisiuni, promisiuni

Marcel Ciolacu, viceprimarul municipiului, spune că toate problemele se vor rezolva imediat ce guvernul va fi format: "Se știe că avem probleme cu patrupedele fără stăpîn, dar încă nu ne-a parvenit metodologia de aplicare a Legii protecției animalelor. Sînt sigur că prima lege ce va fi pe masa parlamentarilor aleși va fi cea a animalelor fără stăpîn, așa că propun să avem puțină răbdare și înțelegere. În maxim 6 luni, buzoienii nu vor mai avea probleme în acest sens."

Cîinii noștri cei de toate zilele

Dilema aplicării legii privind protecția animalelor lasă deocamdată în dispută, atît organizațiile pentru protecția animalelor, cît și cetățenii care se văd asaltați de animale și chiar autoritățile locale. Pînă la construcția unui nou padoc pentru staționarea temporară a animalelor fără stăpîn și pînă la apariția metodologiei noii legi modificate, nu ne rămîne decît să ocolim haitele, din ce în ce mai numeroase și mai flămînde, de cîini comunitari de prin cartierele cenușii ale orașului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU