Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3158 > Eveniment Nr. 3158 de sambata, 6 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Soluție radicală


Acvaterm aduce datornicii la tribunal

Asociațiile de proprietari cu restanțe au fost acționate în instanță

articol de: (M.L.S.)

Societatea Acvaterm din Rîmnicu Sărat mai are de recuperat de la persoane fizice și juridice aproximativ nouă miliarde de lei vechi. Atît asociațiile de locatari, cît și administratorii de societăți din Rîmnic care nu și-au plătit facturile au fost acționați în instanță pentru recuperarea restanțelor.

Primăria a achitat

Singura instituție care și-a achitat datoriile a fost Primăria Rîmnicu Sărat, care în luna octombrie, înregistra o datorie de aproximativ 4,5 miliarde de lei vechi din care a achitat numai pînă la sfîrșitul lunii octombrie, circa 1,5 miliarde de lei vechi. La momentul respectiv, Acvaterm avea datorii către Distrigaz și dacă nu erau achitate, în urma somației, rîmnicenii riscau să rămînă fără căldură pe timp de iarnă. ,,S-au recuperat datorii, în ceea ce privește Primăria. În rest sînt în curs de executare și sînt în procedură pe rol la instanțe cei de la care avem de recuperat creanțe mari. Mă refer și la persoane fizice și la persoane juridice", a declarat actualul director al societății Acvaterm din Rîmnicu Sărat, inginer Marian Răzvan Isopencu.

Vor fi executați silit

Conform declarațiilor directorului societății furnizoare de energie termică, apă potabilă și canalizare-epurare, ar mai fi de recuperat aproximativ nouă miliarde de lei vechi, din care circa cinci miliarde de lei vechi de la agenți economici și în jur de patru miliarde de lei vechi de la rîmniceni, respectiv de la Asociații de Proprietari incluzînd și facturile emise în lunile octombrie și noiembrie. "Pentru noi, clienții sînt clienți, îi respectăm, dorim același tratament. Nu contează cîți datornici sînt! Contează sumele de recuperat. Acum nu depinde decît de justiția română să-și facă datoria. Noi procedurile juridice le îndeplinim și mai departe justiția trebuie să hotărască și în momentul în care vor hotărî, ne vor trimite hotărîri, sentințe și în baza lor, noi trecem la executare", a mai declarat Marian Răzvan Isopencu. Conform unor demersuri pe care Primăria le face în urma unor hotărîri aprobate de consilierii locali, pentru constituirea unui operator unic regional ce va prelua de la Acvaterm serviciile de apă și canal, societatea care acum se numește Acvaterm, ar putea primi o altă demunire și va rămîne doar cu furnizarea de agent termic, economatul, activul și pasivul, respectiv cu partea de activ însemnînd acele datorii care trebuiesc încasate și pasivul, respectiv datoriile pe care societatea Acvaterm le are către terți și anume către Electrica, Distrigaz și alte societăți.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU