Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3145 > Eveniment Nr. 3145 de vineri, 21 noiembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Un cetățean își caută dreptatea


Concediat pentru că a evitat un dezastru

Rămas fără frîne la autobuz, un șofer de la fosta autobază de la Buzău s-a întors la autobază și drept răsplată a fost....concediat!

articol de: (I.G.)
Concediat pentru că a evitat un dezastru
 

De peste 18 ani, Vintilă Găman se luptă să-și cîștige dreptatea prin tribunale. A fost mutat pe alt post, de la cel de șofer, pentru că a "îndrăznit" să se întoarcă la autobaza din Buzău, refuzînd să meargă într-o cursă cu autobuzul fără frîne. Nici aici nu a avut ­li­niș­te și în urma unei cereri, nescrise de el, după cum precizează reporterilor ȘANSA cel în cauză, a fost concediat. Cu toate că ­re­gu­lamentele de circulație interzic conducerea unui autovehicul în condițiile în care nu au frîne, șoferul în cauză a fost sancționat cu mutarea pe alt post, remunerat mult mai puțin, pentru că a refuzat să plece în această stare tehnică în cursă. Acum, petentul își caută dreptatea prin tribunale, deoarece măsura de atunci îl afectează serios la pensie.

A rămas fără frîne

Totul a început în 1989, cînd Vintilă Găman, angajat pe vremea aceea la fostul IJTL, actualmente TRANSBUS a primit sarcina să transporte cu un autobuz elevi și profesori de la tabăra Arbănași la Buzău, numai că, spre surprinderea celui în cauză, a constatat că, dintr-o cauză independentă, mașina nu mai avea frîne. Conducătorul de atunci al unității, G.P., a fost foarte supărat pe faptul că i s-a nesocotit ordinul și l-a sancționat pe susnumitul, mutîndu-l pe un post inferior, iar mai tîrziu, invocînd un motiv penibil, l-a concediat. De atunci, Vintilă Găman se luptă să demonstreze că nu a depus nici o cerere sau ceva de acest gen la conducerea unității de transport de atunci, pentru a fi schimbat de pe funcție și ulterior dat afară. Din păcate, lucrurile nu se opresc aici, deoarece măsura ilegală l-a păgubit de importante venituri pe cel în cauză, drept urmare, acesta suferă în continuare privațiuni financiare, bătătorind în zadar pragurile instituțiilor și ale instanțelor de judecată.

Nu mai are nici o nădejde

De cînd s-a întîmplat evenimentul respectiv, Vintilă Găman își caută dreptatea și nu înțelege de ce în loc să fi fost premiat a fost dat afară: "Respectivul conducător de unitate de atunci mi-a distrus viața și încerc acum să-mi recuperez măcar anii munciți acolo, respectiv ce mi se cuvine, sănătatea și timpul în orice caz nu-l mai iau înapoi. Ce trebuia să fac atunci, să omor 100 de copii și profesori, mergînd cu un autobuz fără frîne?" Toate evenimentele petrecute cu ani în urmă l-au marcat profund pe Vintilă Găman încît s-a îmbolnăvit aproape imediat, dar cu toate acestea a continuat să lupte căutîndu-și dreptatea de la poliție pînă la instanțele de judecată.

Sentință definitivă și irevocabilă

Din păcate, după multe lupte, unele necinstite, cum mărturisește deschis petentul, sentința definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Ploiești a respins recursul reclamantului. În afară de toată lupta surdă și sentințele date, rămîne faptul de salvare a 100 de copii cu profesori cu tot, ce nu poate fi contrazis de nici o altă realitate sau document. "Nu mai am speranță să cîștig, totuși mă chinui să mi se recunoască măcar vechimea de peste 5 ani de la IJTL-ul de pe vremea aceea, este dreptul meu. Totuși mă bucur că buzoienii care mă cunosc mă opresc și acum pe stradă și mă felicită pentru fapta de atunci", spune Vintilă Găman.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU