Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2300 > Eveniment Nr. 2300 de joi, 9 februarie 2006  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Scandal ca la nebuni la Spitalul Săpoca

articol de: Cristina DINULESCU Doru GHEORGHIADE
Scandal ca la nebuni la Spitalul Săpoca
 

Cînd era nevoie mai mult decît oricînd de stabilitate la nivelul conducerii, la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca a izbucnit un scandal monstru. Germenii conflictului au apărut la puțin timp după ce director al spitalului a devenit, în urma unui concurs, medicul Maria Cristache. Odată fixată pe funcție, Maria Cristache a cerut un control financiar contabil amănunțit despre activitatea din ultimii 15 ani pentru a ști, după cum spune ea, ce preia în administrare. Ministerul a trimis la Buzău o echipă de audit care a verificat doar activitatea din ultimele luni, iar Maria Cristache a devenit practic din acuzator acuzat și s-a ales cu o demitere din partea Consiliului de Administrație.
Directorul demis, Maria Cristache, aruncă acuze grave la adresa contabilului-Șef Și al Consiliului de Administrație.
La rîndul lor, membrii C.A. spun că medicul Maria Cristache a făcut greȘeli manageriale.
Ieri, directorul Cristache a convocat o conferință de presă în care a adus acuze grave la adresa membrilor Consiliului de Administrație, dar mai ales asupra contabilului- șef, Dumitru Popescu. În esență, medicul Maria Cristache a ținut să spună că totul a pornit în momentul în care a constatat că Dumitru Popescu are cazier pentru vînzarea în condiții dubioase a unei instalații Roentgen. De atunci, Dumitru Popescu și membrii Consiliului de Administrație apropiați acestuia au căutat să o înlăture din funcție, iar ea a făcut numeroase plîngeri penale la Poliție și Parchet, demascînd manoperele frauduloase derulate în vremea fostei conduceri. Printre acestea se numără achiziții de materiale și medicamente în mod suspect, unele făcute prin intermediul unor angajați ai spitalului. De asemenea, aprovizionarea cu alimente, precum uleiul de masă, se făcea prin firme prietene Madicom aparținînd unor angajați, iar amenajările interioare și zugrăvelile s-au executat, suspect, cu firme la fel de prietene.
Președintele C.A. zice că au fost greșeli de management

În replică, președintele Consiliului de Administrație, Gabriela Ion, declară că demiterea directorului Maria Cristache s-a făcut la sugestia șefului Serviciului Audit din Ministerul Sănătății, care ar fi constatat în urma controlului deficiențe de ordin managerial. Adică achiziții de medicamente fără licențe electronice și modul în care doi bolnavi psihici au fost învoiți a părăsi unitatea.
Cu certitudine, lucrurile sînt destul de complicate: demiterea doctorului Cristache depinde de semnătura ministrului Sănătății la care sus numita a depus un memoriu zilele trecute. La finalul conferinței de presă dr. Cristache a chemat reporterii să viziteze o anexă a Spitalului Ojasca. Acolo, spune Maria Cristache, în condiții de 5 stele, s-au tras chefuri nebune și s-au găsit casete video pornografice. Aceste aspecte nu mai necesită comentarii. În final să precizăm că contabilul-șef, căutat ieri de reporteri, nu
s-a aflat la Spitalul Săpoca.

 

COMENTARII

terapeutic:
plata facturii
distinsa d-na dr. Maria Cristache are de platit o factura de 600 ron pentru servicii de publicitate catre Magazin Terapeutic. Desi a fost sunata la 0238 431 336 si 0722 516 192 aceasta refuza sa plateasca si cu nesimtirea-i caracteristica inchide telefonul in nas.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU