Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3107 > Eveniment Nr. 3107 de miercuri, 8 octombrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

GARA, UN SANTIER FĂRĂ FINAL

articol de: Doru GHEORGHIADE
GARA, UN SANTIER FĂRĂ FINAL
 

Gara din Buzău zace de luni de zile pe jumătate reparată. Afacerea, una de zile mari, a fost pusă la cale acum doi ani și jumătate, atunci cînd o firmă din Galați a cîștigat o licitație pentru reabilitarea generală a gării, una dintre cele mai anoste astfel de construcții din întreaga Românie. Însuși ministrul Transporturilor a făcut gălăgie acum un an și ceva, atunci cînd s-a nimerit în cea mai importantă stație CFR din județ, spunînd că nu este posibil ca într-o țară europeană lucrările la un astfel de obiectiv să treneze atîta amar de vreme. Nici gălăgia lui Orban și nici alte intervenții nu au dus la rezolvarea cazului, astfel că puținii călători se chinuie să se facă că nu observă disconfortul pe care eternele lucrările le produc. Cît timp va mai persista această situație? Deocamdată nimeni nu poate răspunde. A devenit aproape o obișnuință pentru buzoienii aflați în situația de a părăsi orașul să se confrunte cu șantierul etern din Gara Buzău. Obiectivul ar fi trebuit demult terminat, dar lucrurile trenează, așa cum se întîmplă mereu în România atunci cînd se licitează dubios pentru prestări efectuate în beneficiul statului.

Ministrul a venit, s-a enervat și-a plecat

De la ultima vizită a unui demnitar de rang înalt la Buzău a trecut mai bine de un an. Ne referim aici la cei care ar fi putut să ajungă în principalele puncte de intrare pe calea ferată din județul Buzău. Atunci, prezent pe peronul unu a fost însuși mai marele sistemului de transporturi românesc, Ludovic Orban. Găsindu-se în fața camerelor de luat vederi, ministrul Orban a făcut o voltă electorală. Tunînd și fulgerînd la adresa șefilor din SNCFR, dar și a constructorilor. "Avem pretenții europene și nu sîntem în stare să reparăm o gară", a țipat ministrul Orban. Ceea ce a spus atunci e valabil și acum.

Plățile s-au făcut cu țîrîita

Niciodată, de cîte ori s-a încercat, nu s-a putut lua legătura, oficial, cu reprezentanții firmei constructoare. Am fi vrut să știm, în numele cetățenilor, cît va mai dura pînă cînd gara se va termina. N-am reușit să aflăm, nici de la constructori, nici de la beneficiari, deși am făcut eforturi în mod repetat. Neoficial, însă, am aflat că beneficiarul are restanțe la plata lucrărilor, iar atunci cînd plătește, o face cu țîrîita.

 

COMENTARII

Adi,Irlanda:
Enervarea si parasirea problemei trebuiesc
inlocuite din mentalitatea romaneasca,pentru a avea intr-adevar solutionari rapide..Ca sa nu mai vorbim ca dupa enervare pot aparea delasarea sau interese personale legate de fonduri..Oameni buni,suntem adulti in toata firea,astea sunt explicatii,auzi,s-a enervat si-a plecat?Si treaba cui o lasam?Multa inspiratie,Doamne-ajuta..
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU