Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3092 > Eveniment Nr. 3092 de sambata, 20 septembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Eveniment

Fenomene parapsihologice la morga Spitalului Vintilă vodă

articol de: Iulian Gavriluță
Fenomene parapsihologice la morga Spitalului Vintilă vodă
 

Confuziile create pe seama condițiilor din morga Spitalului rural "Alexandru Pîcleanu" din Vintilă Vodă se pare că nu se opresc la simplele declarații ale angajaților. Dacă acum 2 zile medicul  Rose Marie Guga spunea că așa zisa morgă are aviz medical, ieri, managerul spitalului declara reporterilor Șansa că incinta ce servea drept morgă era una improvizată și nu avea nici o aprobare de funcționare de la A.S.P. Indiferent de contradicțiile din declarații, realitatea crudă a arătat că un om decedat a fost ținut în condiții improprii, spre disperarea rudelor și în  disprețul legilor în vigoare.

Imobilul va fi reparat
Scandalul iscat pe marginea cazului de la Spitalul Vintilă Vodă, cînd un mort a fost ținut într-o încăpere improprie, pare că ia o întorsătură  deoarece managerul spitalului, juristul Eugeniu Stănescu, a declarat telefonic reporterilor Șansa că avea cunoștință de situația precară în care se afla așa zisa morgă a spitalului, dar cazurile de deces au fost foarte puține, de aceea nu s-a acordat o atenție prioritară reparațiilor la clădirea respectivă. Din păcate, explicațiile nu țin de cald rudelor celui decedat, deoarece nimic nu mai poate fi reparat. Cu toate asigurările oficiale că situația se va remedia în maxim 2 săptămîni, persistă totuși întrebarea de ce pînă acum nu s-au luat măsurile necesare pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a clădirii respective. "În cel mult 2 săptămîni, clădirea va fi reabilitată, recunoaștem că locul cu pricina era doar improvizat pentru deservirea cazurilor speciale și nu avea aviz sanitar de la A.S.P.", precizează  managerul spitalului, Eugeniu Stănescu. Cel mai bun din județ

Cel mai bun din județ
Reprezentanții autorităților medicale din județ consideră spitalul rural "Alexandru Pîcleanu" din comuna Vintilă Vodă ca cel mai bine utilat și cu personal bine pregătit. De faptul că, toate cadrele sînt bine pregătite, nu se îndoiește nimeni, nici chiar rudele lui Dedu Radu de 82  de ani decedat în urma unui stop cardio-respirator, care  totuși a fost internat și îngrijit ireproșabil, după cum spune și fiul acestuia: "La îngrijire nu avem ce reproșa, numai că după ce tatăl meu a decedat, l-au închis într-o baracă insalubră. Cu așa ceva nu am putut fi de acord.", declară Vasile Dedu, fiul celui decedat. Indiferent dacă în spitalul de la Vintilă Vodă cadrele sînt amabile și binepregătite, problema lipsei condițiilor decente, strict necesare pentru o morgă trebuiau asigurate de mult timp. Răspunsul managerului că în acel spital cazurile de deces sînt rare, este ridicol, deoarece iată unul s-a întîmplat și sîntem mai mult ca siguri că nu a fost singurul.

E nevoie de un loc special
Și, în afară de acest fapt, este imposibil ca o unitate medicală să funcționeze fără o locație specială destinată reținerii corpurilor neînsuflețite timp de 24 de ore, cît cer legile în vigoare. Ar fi ideal ca nici un spital să nu aibă nevoie de morgă, dar din păcate pacienții internați mai și mor. În astfel de cazuri trebuie amenajat de la bun început un spațiu adecvat pentru astfel de situații, de aceea, oricîte explicații oficiale s-ar da, întîmplarea de acum cîteva zile ar trebui să pună pe gînduri autoritatea sanitară responsabilă, pentru a se lua măsurile imediate ce se impun.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU